Μήνυμα Προέδρου

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Φίλες και φίλοι

Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες, ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια ενημέρωσης μέσα από την ιστοσελίδα μας. Σας καλωσορίζω και προσδοκώ να είναι το νέο μέσο επικοινωνίας και διαλόγου μαζί σας.

Για διάφορα θέματα, τα μέλη μας θα ενημερώνονται και με μηνύματα (sms). Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σύντομα για τους ισχύοντες αριθμούς των κινητών τηλεφώνων σας.

Σας ευχαριστώ,
Δημήτριος Τσούνης
τηλ. 6947325390
e-mail: dim.tsounis@yahoo.com

Υ.Γ. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους και όχι απαραίτητα εκείνες του συνδέσμου μας.

Περιεχόμενα

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Επισκέψεις

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014
    
Τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του νέου Δημάρχου Αγρινίου κ. Γιώργου Παπαναστασίου και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε πρόσφατα. Επίσης συνεχάρη τον κ. Δήμαρχο για την εκλογή του ως προέδρου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας.
     Από τον πρόεδρο Δημήτριο Τσούνη στον κ. Δήμαρχο τονίστηκε η ανάγκη συγκρότησης Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, όπως αυτά έχουν συγκροτηθεί σε 82 Δήμους της Χώρας και στο οποίο να συμμετέχει και μέλος από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου των Αποστράτων.
     Τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικότητας εστιάζουν τη δράση τους στην καταγραφή και πρόληψη του εγκλήματος και της παραβατικότητας. Έχουν προληπτικό, συμβουλευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα, απαρτίζονται από επιστήμονες και λειτουργούς που είναι μόνιμοι κάτοικοι στην περιφέρεια του Δήμου (εγκληματολόγοι, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, γιατροί, αστυνομικοί κ.λ.π). Προεδρεύει ο Δήμαρχος ή ο οριζόμενος από αυτόν εκπρόσωπός του.
     Επίσης από τον κ. Δήμαρχο ζητήθηκε ο Δήμος να είναι αρωγός στις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Σύλλογος.
      Ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε για τις ευχές και δήλωσε ότι θα μελετήσει το όλο θέμα για τη συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας.

Με ιδιαίτερη επισημότητα και λαμπρότητα γιόρτασαν οι αστυνομικοί του Αγρινίου τον προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο.
Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας στο εκκλησάκι του Αγίου Αρτεμίου που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας.
Το παρόν έδωσε σύσσωμη η ηγεσία της Αστυνομίας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με επικεφαλής τον Ταξίαρχο κ. Ανδρέα ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας κ. Ιωάννης ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ , οι διοικητές των υπηρεσιών,οι πρόεδροι της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών Ακαρνανίας κ. Νικόλαος ΚΩΣΤΑΣ , της Ε.Α.Υ Ακαρνανίας κ. Δημήτριος ΡΟΥΣΣΗΣ και του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Δημήτριος ΤΣΟΥΝΗΣ με σύσσωμα τα Διοικητικά Συμβούλια.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ , ο βουλευτής κ. Μάριος ΣΑΛΜΑΣ , ο αντιδήμαρχος κ. Νικόλαος ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ , πολιτευτές , ο Διοικητής της Π.Υ. Αγρινίου κ. Χριστόφορος ΜΠΟΚΑΣ , εκπρόσωποι συλλόγων και  φορέων , πλήθος Αστυνομικών και με πιστών με τις οικογένειές τους.Η εφετινή προσέλευση των πιστών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.Μετά το πέρας του Εσπερινού η Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών παρέθεσε μικρή δεξίωση.
Το εκκλησάκι του Αγίου Αρτεμίου ανεγέρθηκε και αγιογραφήθηκε με μέριμνα της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας/Δ.Ε.Α και αποτελεί ένα κόσμημα για το Αστυνομικό Μέγαρο καθώς η εναρμόνιση στο χώρο είναι ιδανική.
Τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στο Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία. Από τον Α/Υ κ. Κωνσταντίνο ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου κ. Δημητρίου ΤΣΑΚΝΑΚΗ. Στην εκδήλωση παρέστη η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα ΣΤΑΡΑΚΑ , ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ , ο Διοικητής της Π.Υ Αγρινίου κ. Χριστόφορος ΜΠΟΚΑΣ , αξιωματικοί της Αεροπορίας , οι Διοικητές των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας , πρόεδροι συνδικαλιστικών οργανώσεων , εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε και μεγάλος αριθμός αστυνομικών με τις οικογένειές τους.
Στη συνέχεια ο Διευθυντής Αστυνομίας Ακαρνανίας υποδέχθηκε τους προσκεκλημένους σε παρακείμενη καφετέρια όπου έλαβε χώρα μικρή δεξίωση.
Ο Σύνδεσμός μας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Διευθυντή Αστυνομίας Ακαρνανίας κ. Ιωάννη ΜΑΤΣΟΥΚΑ για την άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων.Εύχεται σε όλους τους αστυνομικούς να χαρίζει ο Άγιος Αρτέμιος υγεία και δύναμη στους ίδιους και τις οικογένειές τους ώστε να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των πολιτών και να είναι πάντα δίπλα τους , όντας πιστοί στον όρκο τους.
Χρόνια Πολλά και ευλογημένα .
Δημήτριος Τσούνης

 

 




 











Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014
Το τουριστικό γραφείο NATSIS TOURS διοργανώνει για τα μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου και της Τ.Δ. Ακαρνανίας/Δ.Ε.Α.,  διήμερη εκδρομή σε: Σουρωτή Θεσ/νίκης – Αμφίπολη - Σέρρες την  1 και 2 Νοεμβρίου 2014.

Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:
Σάββατο 1-11-2014: Ώρα 06.00 αναχώρηση από το Αστυνομικό Μέγαρο, με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη ώρα 12.00’ στη Σουρωτή Θεσ/νίκης για προσκύνημα στον τάφο του Γέροντα Παΐσιου. Στη συνέχεια γεύμα και μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης Σερρών. Επίσκεψη στο μουσείο και στους χώρους που είναι επισκέψιμοι. Άφιξη στην πόλη των Σερρών απογευματινές ώρες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο FILIPPOS XENIA 4 αστέρων  (εντός πόλεως). Προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα με ζωντανή μουσική το βράδυ.

Κυριακή 2-11-2014: Μετά τη λήψη πρωινού στο ξενοδοχείο, επίσκεψη στην πόλη των Σερρών και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό, καφέ και επισκέψεις. Απογευματινές ώρες αναχώρηση για Αγρίνιο με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στο Αγρίνιο αργά το βράδυ.
Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 60€
Διαμονή στο ξενοδοχείο FILIPPOS XENIA 4 αστέρων 
με πρωινό σε μπουφέ.
Δεν περιλαμβάνεται διατροφή.
  
ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
ΤΣΟΥΝΗΣ Δημήτριος
ΚΩΣΤΑΣ Νικόλαος
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
στους:    ΤΣΟΥΝΗ Δημήτριο: 6947325390   και   ΚΩΣΤΑ Νικόλαο
 ή απ’ ευθείας στο Τουριστικό Γραφείο



Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014
Παρατίθεται πίνακας στον οποίο φαίνονται τα ποσά των μισθών όπως είχαν μειωθεί τον Αύγουστο 2012 και αυτών που σχεδιάζεται να δοθούν προς αποκατάσταση (εν μέρει) της γενομένης αδικίας, καθώς και των αναδρομικών ποσών που προκύπτουν από το νέο μισθολόγιο.
Επίσης παρατίθεται ανάλογος πίνακας για τα Επιδόματα.
(Από την ιστοσελίδα του Συνδέσμου Λάρισας)


Πηγή

Καταρχήν θα ήθελα να επισημάνω ότι μετά από προσπάθειες φορέων και μεμονωμένων συναδέλφων ο καθένας με τον δικό του τρόπο και τόνο, αντικαταστάθηκε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού η απαράδεκτη λέξη - φράση "ένστολοι" που εισήγαγε ο Μπεγλίτης με το ορθό "Στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ".  
Αν και ακόμα δεν έχει γίνει κατανοητό το ποσοστό επιστροφής - αποκατάστασης των μισθών - συντάξεων των Στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ, παραθέτω τα σημεία του προϋπολογισμού που ακτατέθηκε σήμερα στη Βουλή από τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Σταϊκούρα (στο τέλος της ανάρτησης το πλήρες προσχέδιο των 47 σελίδων) που μας αφορούν άμεσα, προκειμένου στο μέτρο του δυνατού, να βγάλει ο καθένας μας τα δικά του συμπεράσματα.
Αποστόλης Παπαπαρίσης
 
Ακολουθεί το πλήρες προσχέδιο


Γράφει ο Σωτ.Αθ.Μουντζούρης
 
Με πολύ σεβασμό, απευθύνομαι στους πρ. συναδέλφους μου και εκλεκτούς Βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, που προσπαθούν-εις μάτην όμως-με κάθε τρόπο να πείσουν  την Κυβέρνηση, την οποία το κόμμα τους στηρίζει, να εφαρμόσει την  απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου  του Κράτους (ΣτΕ).
 
Η απόφαση του ΣτΕ είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Ορίζει ότι  είναι αντισυνταγματικός ο Νόμος της περικοπής της σύνταξής μας και της ακύρωσης της αρχικής πράξης συνταξιοδότησης (κάτι που,ευτυχώς, δεν έγινε σε άλλους συνταξιούχους του ευρύτερου δημόσιου τομέα).Τελεία και παύλα.
 
Επίσης,υπάρχει Νόμος  που υποχρεώνει και την διοίκηση και την Πολιτεία στην εφαρμογή των Δικ.Αποφάσεων. Η Πολιτεία ,όμως,ΔΕΝ συμμορφώνεται, ούτε αίρει την ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ του Νόμου.Τελεία και παύλα .
 
Τέλος, κ.κ.Βουλευτές, η Κυβέρνηση έχασε την ευκαιρία  στον κατάλληλο χρόνο.Δεν έκανε αυτό που έκανε η τότε Κυβέρνηση του Κων.Καραμανλή,όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο είχε εκδώσει απόφαση δικαίωσης για τους Συνταξιούχους, λόγω των μισθολογικών διαβαθμίσεων των εν ενεργεία.Καταλαβαίνετε τι λέω,διότι είχατε πρωταγωνιστήσει τότε στην διεκδίκηση των «μισθολογικών προαγωγών».
 
Ο, τότε, Πρωθυπουργός λοιπόν τί έκανε;
Βγήκε την επομένη της αποφάσεως-σεβόμενος την Ελληνική Δικαιοσύνη και τους νόμους του Κράτους και πιστός στις αρχές της Δημοκρατίας που επιτάσσει σεβασμό στους νόμους και  στην Δικαιοσύνη-και εδήλωσε,ΑΜΈΣΩΣ και καθαρά: "....δεσμεύομαι από τον Νόμο,οφείλω να εφαρμόσω τις δικαστικές αποφάσεις".Και το έκανε.Τελεία και παύλα,πάλι.
Εσεις,(η Κυβέρνησή σας), δεν κάνατε αυτά που έπρεπε.Κάνετε  εν μέρει,αλλά σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ  ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΣΤΕ με τις αποφάσεις των Δικαστηρίων.
Εσείς προσωπικά και άλλοι βουλευτές,αγωνίζεσθε,υπακούοντες στην συνείδησή σας.
Όμως,ΔΕΝ εισακούγεσθε.
Κατέθεσα την προσωπική μου άποψη που νομίζω δεν  είναι μακράν εκείνης των αντιπροσωπευτικότερων κλαδικών μας οργανώσεων (εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών Εν.Δυνάμεων και ΣωμΑσφαλείας).
 
Μετά της οφειλομένης εκτιμήσεως - ως πρώην συνάδελφος συνδικαλιστής  και συναγωνιστής σε ΚΟΙΝΟΥΣ αγώνες,όταν είμαστε στην ενέργεια.-
Σωτ.Αθ.Μ..
Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014
Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Υποστράτηγος ε.α. κ. Ευάγγελος ΔΑΝΙΑΣ, επισκέφθηκε το παράρτημα της Ε.Α.Α.Σ. Αιτωλ/νίας στο Αγρίνιο. Στο κατάμεστο ακροατήριο από αποστράτους των Ε.Δ. και Σ.Α. πραγματοποιήθηκε ενημέρωση – συζήτηση για όλα τα τρέχοντα θέματα.
Κυρίαρχα θέματα της ενημέρωσης ήταν: η αποκατάσταση των συντάξεων στα προ του έτους 2012 επίπεδα, σύμφωνα με την εκδοθείσα απόφαση του Σ.τ.Ε., η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το Μ.Τ.Σ., τα Κ.Α.Α.Υ., οι οίκοι ευγηρίας αποστράτων, οι σχέσεις της Ε.Α.Α.Σ. με τις λοιπές θεσμικές ενώσεις των αποστράτων και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α.
Για την απόφαση του Σ.τ.Ε. ο κ. Πρόεδρος ανέφερε ότι την 01-08-2014 κατά την επίσκεψη των εκπροσώπων των ενώσεων στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, αυτός δεσμεύτηκε ότι η απόφαση θα εφαρμοστεί και θα κληθούν εντός μικρού χρονικού διαστήματος να τους γνωρίσει λεπτομέρειες, πράγμα που ο κ. Υπουργός δεν έπραξε μέχρι τώρα.
Η Ε.Α.Α.Σ. απαιτεί την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. για την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων και αν αυτή δεν εφαρμοστεί πλήρως, θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα φτάνοντας μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Όσο για τα αναδρομικά εκτίμησε ότι αυτά θα δοθούν με Νομοθετική ρύθμιση σε δόσεις και σε βάθος χρόνου.
Τόνισε ιδιαίτερα ότι μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες της ζωής και να πληρώσει τους φόρους.
Για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – συνταγογράφηση φαρμάκων των αποστράτων, σύντομα η Ε.Α.Α.Σ. θα εκδώσει σχετικό εγχειρίδιο ενεργειών ή εγκόλπιο που θα είναι χρήσιμο για όλα τα μέλη της.
Για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανέφερε ότι έγιναν προτάσεις για τη βελτίωση των εσόδων του Ταμείου και υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση πρωτίστως είναι οι πολιτικές ηγεσίες και σε μικρότερο βαθμό οι Στρατιωτικοί που συμμετείχαν στις Διοικήσεις.
Στη συζήτηση που ακολούθησε από τον γράφοντα επισημάνθηκε στον κ. Πρόεδρο ότι οι θεσμικές ενώσεις των Αποστράτων μπορούν να προσφέρουν πολλά στα μέλη τους δρομολογώντας όλες εκείνες τις δράσεις που απαιτούνται, γιατί έχουν την οικονομική δυνατότητα να κινηθούν κυρίως νομικά και να διοργανώσουν κινητοποιήσεις. Επίσης τέθηκε ερώτημα σχετικά με τις αγωγές των μελών για την Απόφαση του Σ.τ.Ε. και τι προτείνει. Η απάντησή του ήταν σαφής: «Οι ατομικές αγωγές είναι ότι το καλύτερο». Για τις ομαδικές αγωγές, δήλωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να δικαιώνεται ο πρώτος –όπως συνέβη κατά το παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις.
Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου, ευχαριστεί τον κ. Πρόεδρο για την κατατοπιστική ενημέρωση και τον προσκαλεί να επισκέπτεται τακτικά το παράρτημα Αιτωλ/νίας διοργανώνοντας ημερίδες και για άλλα θέματα νομικά, ιατρικά, κοινωνικά κ.ά. με κατάλληλους ομιλητές από το Δ.Σ. και τα μέλη της Ε.Α.Α.Σ.

Δημήτριος Τσούνης

ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
& ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
(Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.)
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
Δ/νση: Βερανζέρου 48 - Τ.Κ. 104 38, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 2105276990, FAX: 2105276719
Αρ. πρωτ.: 8069/2/182

Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2014
ΠΡΟΣ
τους κ.κ. Προέδρους Δ.Σ.
Π.Ο.ΑΞΙ.Α., Π.Ο.ΑΣ.Υ., Ε.Α.Π.Σ., Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.,
Π.Ο.Π.Π.-Υ.Δ.Τ., Π.Ο.Α.Α.Σ.Α., Π.Ε.Α.Α.Α.Π.
ΚΟΙΝ.
1) κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
2) κ. Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
3) κ. Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
4) κ. Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
5) κ. Υπαρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας
6) κ. Υπαρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος
7) κ. Προϊστάμενο Επιτελείου Α.Ε.Α.
8) κ. Συντονιστή Υποστήριξης Π.Σ.
9) κ. Προϊστάμενο Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής / Α.Ε.Α.
ΕΣΩΤ. ΔΙΑΝΟΜΗ
1) Μέλη Δ.Σ. Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. (τακτικά και αναπληρωματικά)
2) κ. Νομικό Σύμβουλο Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.
3) κ.κ. Διευθυντές Διευθύνσεων και Τμηματάρχες Αυτοτελών Τμημάτων
4) παρ’ ημίν κ. Γραμματέα Δ.Σ.

ΘΕΜΑ:
« Διευκρινίσεις για την εφαρμογή του άρθρου 220 του Ν.4281/2014 ».
ΣΧΕΤ.:
« Υπ’ αριθ. Φ.80020/οικ.17507/682 από 17/9/2014 εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας. »
Σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Το Ταμείο μας, έχοντας ως πάγια θέση του τη διατήρηση της διοικητικής και οικονομικο-λογιστικής αυτοτέλειάς του καθώς και τη διασφάλιση της υγείας, της βιωσιμότητας και των πλεονασματικών χαρακτηριστικών του, μόλις πληροφορήθηκε την 16-7-2014 τις επερχόμενες εξελίξεις με το ενδεχόμενο ένταξης των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισής του στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (Ε.Τ.Ε.Α.), ενεργοποιήθηκε άμεσα με όλες του τις δυνάμεις για την προστασία των συμφερόντων του, βρίσκοντας την δέουσα ανταπόκριση από όλα τα υπεράνω αυτού υπηρεσιακά κλιμάκια και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Παρά τις καταβληθείσες προσπάθειες όλων, ήλθε την 6-8-2014 κείμενο νομοσχεδίου προς ψήφιση με περιεχόμενο κινούμενο σε διαφορετική κατεύθυνση από τα επιδιωκόμενα. Ετέθη υπόψιν του εκτάκτως -προ της ψήφισης- συγκληθέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου μας, το οποίο ενημερώθηκε σχετικά και διεκήρυξε τη βούλησή του για τη διατήρηση της αυτοτέλειάς του.
Την επομένη 7-8-2014 μετά την ψήφιση και έχοντας υπόψιν το τελικό κείμενο του Νόμου (άρθρο 220 του Ν.4281/2014), το Διοικητικό Συμβούλιο, ευρισκόμενο υπό το κράτος μεγάλης αγωνίας αλλά και πίεσης εν όψει των σύντομων χρονικών ορίων που ο νόμος έθετε, καίτοι διεπιστώθησαν σημεία ασάφειας, χρήζοντα νομικής διερμήνευσης, διετύπωσε -κατόπιν πρότασης του μέλους-εκπροσώπου της Π.Ο.ΑΣ.Υ.- κατά πλειοψηφία τη βούλησή του για την εκπόνηση αναλογιστικών μελετών βιωσιμότητας των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, θεωρώντας αυτή του την πρωτοβουλία ως το ελάχιστο πρώτο βήμα για τη διασφάλιση των συμφερόντων του υπό το νέο νομικό καθεστώς.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες, εξετάζοντας λίαν ενδελεχώς τα δεδομένα, τις παραμέτρους και τις δυνατότητες που διανοίγει ο νέος νόμος και διαισθανόμενοι ότι η αρμοδιότητα εκπόνησης αναλογιστικών μελετών προς το σκοπό αυτό ενδεχομένως δεν ανήκει στο Ταμείο, προέβημεν σε διαδοχικές συναντήσεις-συσκέψεις-συνεργασίες με υπηρεσιακούς παράγοντες και ειδικούς επιστήμονες τόσο εντός όσο και εκτός του Ταμείου.
Στο ίδιο πλαίσιο κινούμενοι και αναμένοντας απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, προς το οποίο εκκρεμούσε ήδη από ημερών προφορικό -λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα του θέματος- αίτημα συνάντησης προς διασαφήνιση των επίμαχων διατάξεων του νόμου, διοργανώσαμε δύο διαδοχικές ευρείες συσκέψεις ενημερωτικού χαρακτήρα την 16η και 17η τρέχοντος μηνός με εκπροσώπους εγνωσμένου κύρους εταιρειών αναλογιστικών μελετών, όπου -μεταξύ άλλων- συμμετείχατε, από τους οποίους ελάβαμε την διαβεβαίωση για τη δυνατότητα ολοκλήρωσης του έργου τυχόν εκπόνησης αναλογιστικών μελετών εντός βραχέος χρονικού διαστήματος (15-20 ημερών).
Την επομένη 18-9-2014 και περί ώρα 10.30 -κατόπιν θετικής ανταπόκρισης στο εκκρεμούν αίτημά μας- έλαβε χώρα στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας μέσα σε κλίμα άριστης φιλοξενίας και συνεργασίας ευρεία σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν από την πλευρά του Υπουργείου η Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Άρτεμις ΔΕΔΟΥΛΗ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ με όλους τους αρμόδιους Διευθυντές & Τμηματάρχες (Διεύθυνσης Επαγγελματικής Ασφάλισης, Διεύθυνσης Πρόσθετης Ασφάλισης, Διεύθυνσης Αναλογιστικών Μελετών, κ.λπ.) παρουσία και της Προϊσταμένης της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, ενώ εκ μέρους του Ταμείου παρέστησαν ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ασφάλισης-Παροχών, Αντιπύραρχος κ. Ευάγγελος ΤΣΑΛΟΚΩΣΤΑΣ, ο Προϊστάμενος του Γ’ Τμήματος Παροχών, Επιπυραγός κ. Κωνσταντίνος ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ, η Προϊσταμένη του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης π. Ελληνικής Χωροφυλακής, Αστυνόμος Β’ (Ο) κα Μαρία ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και ο Γραμματέας του Δ.Σ. του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., Αστυνόμος Β’ κ. Δημήτριος ΣΜΕΡΑΪΔΟΣ.
Στην εν λόγω σύσκεψη εξετάσθηκαν ενδελεχώς όλα τα νομικής, οικονομικής και διαδικαστικής φύσης ζητήματα που ανέκυψαν κατά τη διαδικασία ερμηνείας και εφαρμογής του άρτι ψηφισθέντος Νόμου 4281/2014 (Τ. Α΄, ΦΕΚ 160), που αφορά σε ζωτικής υφής θέματα για το Ταμείο (ένταξη των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στο Ε.Τ.Ε.Α., εφαρμογή τεχνικής βάσης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας για τον υπολογισμό των εφάπαξ βοηθημάτων των αντίστοιχων Τομέων Πρόνοιας του Ταμείου και η δυνατότητα όλων των προαναφερόμενων Τομέων για μετατροπή τους σε Ν.Π.Ι.Δ. – Επαγγελματικά Ταμεία υποχρεωτικής ασφάλισης) και ελήφθησαν απαντήσεις σε ερωτήματα που είχαν προκύψει κατά την επεξεργασία των επίμαχων διατάξεων τόσο από υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και από τις προαναφερθείσες συσκέψεις με εκπροσώπους έγκριτων εταιρειών αναλογιστικών μελετών και αντιπροσωπευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Στο πλαίσιο της ως άνω αναφερθείσας σύσκεψης ετέθη υπόψιν των εκπροσώπων του Ταμείου από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και η άρτι εκδοθείσα υπ’ αριθ. Φ.80020/οικ.17507/682 από 17/9/2014 (Α.Δ.Α.: Ω50ΝΛ-ΞΞΙ) εγκύκλιος του Υφυπουργού του εν λόγω Υπουργείου κ. Αντωνίου ΜΠΕΖΑ με θέμα: «Παροχή οδηγιών για την υλοποίηση των διατάξεων της παραγράφου 1 και του τελευταίου εδαφίου της παραγράφου 6 του άρθρου 220 του Νόμου 4281/2014 (Α’ 160)», η οποία απαντούσε στα περισσότερα από τα τεθέντα στη συζήτηση ερωτήματα.
Ειδικότερα, από τα ανωτέρω συνήχθησαν τα ακόλουθα:
 Αρμοδιότητα – πρωτοβουλία (απόφαση – σύμφωνη γνώμη) για μετατροπή των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης & Πρόνοιας του Ταμείου σε Ν.Π.Ι.Δ. – Επαγγελματικά Ταμεία υποχρεωτικής ασφάλισης, έχουν αποκλειστικά και μόνον οι αντιπροσωπευτικότερες οργανώσεις των Κλάδων Ασφαλισμένων των Τομέων του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. και όχι η Διοίκηση του Ταμείου.
 Η διενέργεια αναλογιστικών μελετών για την ως άνω μνημονευθείσα μετατροπή σε Ν.Π.Ι.Δ. – Επαγγελματικά Ταμεία υποχρεωτικής ασφάλισης, ανήκει αποκλειστικά και μόνον σε αυτούς που έχουν εκ του νόμου την αποφασιστική αρμοδιότητα για τη δυνατότητα μετατροπής των Τομέων του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. σε Ν.Π.Ι.Δ. υποχρεωτικής ασφάλισης (Επαγγελματικά Ταμεία), κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 7 & 8 του Ν.3029/2002 (ΦΕΚ Τ. Α’ 160), ήτοι στις αντιπροσωπευτικότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ., οι οποίες εκπροσωπούν -κατά περίπτωση- τους ασφαλισμένους εκάστου Τομέα του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.. Επισημαίνεται δε ότι το κόστος τόσο της εκπόνησης αυτών των μελετών όσο και της σύνταξης (σε περίπτωση πρόκρισης της επιλογής μετατροπής σε Ν.Π.Ι.Δ.) σχετικού καταστατικού, βαρύνει -επίσης- αποκλειστικά και μόνον τις έχουσες τη σχετική νομιμοποίηση αντιπροσωπευτικότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις και όχι το Ταμείο.
 Ως αντιπροσωπευτικότερες οργανώσεις των Κλάδων Ασφαλισμένων ξεχωριστά για κάθε τομέα του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. θεωρούνται αυτές που έχουν τα περισσότερα εγγεγραμμένα, ενεργά, ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη, και πιο συγκεκριμένα, για τους Τομείς Τ.Ε.Α.Ε.Χ., Τ.Ε.Α.Υ.Α.Π., Τ.Π.ΑΣ. & Τ.Π.Υ.Α.Π. η αντιπροσωπευτικότερη -ανά Τομέα- οργάνωση των απασχολουμένων στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ για τους Τομείς Τ.Ε.Α.Υ.Π.Σ. & Τ.Π.Υ.Π.Σ. η αντιπροσωπευτικότερη -ανά Τομέα- οργάνωση των απασχολουμένων στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Κατόπιν των ανωτέρω, και λόγω της πρωτόφαντης δυνατότητας που δίδεται με το άρθρο 220 του Ν.4281/2014 στις αντιπροσωπευτικότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας να μετατρέψουν τους Τομείς Επικουρικής Ασφάλισης & Πρόνοιας του Ταμείου σε Ν.Π.Ι.Δ., κρίνεται ζωτικής σημασίας η ανάγκη άμεσης διερεύνησης της βέλτιστης και πλέον ωφέλιμης επιλογής για τους εν λόγω Τομείς του Ταμείου και τους ασφαλισμένους σε αυτούς, τους οποίους εκπροσωπείτε, και συγκεκριμένα εάν θα τύχει υλοποίησης η δρομολογημένη εκ του νόμου ένταξη των Τομέων Επικουρικής Ασφάλισης του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. στο Ε.Τ.Ε.Α. και η εφαρμογή τεχνικής βάσης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας για τον υπολογισμό των εφάπαξ βοηθημάτων των αντίστοιχων Τομέων Πρόνοιας του Ταμείου ή εάν εναλλακτικά θα επιλέξετε τη δυνατότητα να μετατραπούν οι αντίστοιχοι Τομείς τόσο της Επικουρικής Ασφάλισης όσο και της Πρόνοιας σε Ν.Π.Ι.Δ. – Επαγγελματικά Ταμεία υποχρεωτικής ασφάλισης.
Επισημειώνεται δε ότι προς διασάφηση των ανωτέρω διαδικασιών, οι οποίες παρατίθενται αναλυτικά και στην προμνημονευθείσα Εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, καθώς και για οιασδήποτε φύσης συνδρομή και καθοδήγηση, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Γενική Διεύθυνση Κοινωνικής Ασφάλισης του εν λόγω Υπουργείου, κατόπιν και των σχετικών διαβεβαιώσεων της προειρημένης Γενικής Διευθύντριας.
Επισημαίνεται δε ότι σε περίπτωση που προκρίνετε ως πλέον συμφέρουσα επιλογή την μετατροπή των Τομέων του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. σε Ν.Π.Ι.Δ. – Επαγγελματικά Ταμεία υποχρεωτικής ασφάλισης, δέον να ληφθεί υπόψιν υμών ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να προβείτε άμεσα στις δέουσες ενέργειες, ήτοι να εκκινήσετε και να ολοκληρώσετε τις διαδικασίες μέσα στην εκ του νόμου προβλεπόμενη προθεσμία (μέχρι 31-12-2014), έτσι ώστε να κατατεθεί εμπροθέσμως προς έγκριση στην αρμόδια Διεύθυνση Επαγγελματικής Ασφάλισης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, φάκελος, που πρέπει να περιλαμβάνει την αναλογιστική μελέτη κάθε Τομέα και το καταστατικό λειτουργίας του νέου Ν.Π.Ι.Δ., καθώς τυχόν καθυστέρηση από μέρους σας ενδέχεται να αποφέρει την απώλεια της δυνατότητας αυτής, με ό,τι αυτό δύναται να συνεπάγεται για το μέλλον των Τομέων, των μετόχων και των συνταξιούχων τους.
Το Ταμείο εκφράζει την βούλησή του άμεσα να σας παράσχει συνδρομητικά -εφόσον υποβάλλετε σχετικό αίτημα- όλα τα οικονομικής & διοικητικής φύσεως στοιχεία, που αφορούν στη λειτουργία των Κλάδων Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, καθώς και την υπάρχουσα τεχνογνωσία των Στελεχών του, που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, με σκοπό να διευκολυνθεί το έργο σας, δεδομένου του ιστορικού χαρακτήρα της όποιας απόφασης λάβετε, η οποία και θα καθορίσει το μέλλον των Τομέων. Σε κάθε περίπτωση είμαστε στη διάθεσή σας για την παροχή οιασδήποτε συνδρομής.
Τέλος, το Ταμείο μας, εν όψει των προεκτεθέντων, θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο στην αμέσως προσεχή συνεδρίασή του την ανάκληση των αποφάσεων διενέργειας αναλογιστικών μελετών, καθόσον πλέον εξέλιπον οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτές.
Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και η Φυσική Ηγεσία των δύο Σωμάτων αντίστοιχα, που κοινοποιείται η παρούσα (υ.τ.α.), παρακαλούνται για την ενημέρωσή τους.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α. ΔΡΑΚΑΚΗΣ
Ταξίαρχος
(Πηγή ΤΕΑΠΑΣΑ)


Στις ακόλουθες Αστυνομικές Υπηρεσίες λειτουργούν εστιατόρια:
  • Γ.Α.Δ.Α
  • Α.Τ. Ακροπόλεως
  • Α.Τ. Καλλιθέας
  • Δ.Α.Ε. Αττικής (Καισαριανή)
  • Δ/νση Αστυνομίας Πειραιά
  • Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης
  • Α.Δ. Λάρισας
Μπορούν να σιτιστούν και οι εν αποστρατεία συνάδελφοι και οι οικογένειές τους, επιδεικνύοντας το Δελτίο Ταυτότητας Αποστράτου.

Προσφέρονται 2-3 φαγητά ημερησίως με χρέωση για γεύμα και δείπνο 3 € ή μόνο για δείπνο 2 €.

Ωράριο λειτουργίας:
  • Καθημερινά 12.00΄-16.30΄ και 19.00΄-23.00΄
  • Κυριακές και Αργίες προσφέρεται μόνο γεύμα.
Επίσης μπορούν να σιτιστούν τα τέκνα των μελών μας που σπουδάζουν σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:
  1. Φ/ο Αστυνομικής Ταυτότητας
  2. Πράξη συνταξιοδότησης γονέα
  3. Φ/ο Ταυτότητας Φοιτητή

Αναζήτηση

Παλαιότερα Άρθρα