Μήνυμα Προέδρου

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Φίλες και φίλοι

Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες, ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια ενημέρωσης μέσα από την ιστοσελίδα μας. Σας καλωσορίζω και προσδοκώ να είναι το νέο μέσο επικοινωνίας και διαλόγου μαζί σας.

Για διάφορα θέματα, τα μέλη μας θα ενημερώνονται και με μηνύματα (sms). Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σύντομα για τους ισχύοντες αριθμούς των κινητών τηλεφώνων σας.

Σας ευχαριστώ,
Δημήτριος Τσούνης
τηλ. 6947325390
e-mail: dim.tsounis@yahoo.com

Υ.Γ. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους και όχι απαραίτητα εκείνες του συνδέσμου μας.

Περιεχόμενα

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Επισκέψεις

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015
  Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου

Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας

Δεν απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στα Υποκαταστήματα για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας


Η Διοίκηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων, σχετικά με την ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας περιόδου 1/3/2015-29/2/2016 και προκειμένου να αποφευχθεί η άσκοπη προσέλευση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων (συμπεριλαμβανομένων και αυτών του τ. Ο.Π.Α.Δ. / Τ.Υ.Δ.Κ.Υ.) στις υπηρεσίες μας επισημαίνει τα εξής:
  1. Η θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και η αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών για την ανανέωσή τους καταργήθηκε.

  2. Για τους άμεσα ασφαλισμένους, που έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις (τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το έτος 2014), έχουμε ήδη αναγγείλει ηλεκτρονικά την ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης, ώστε οι πάροχοι υγείας (νοσοκομεία, κλινικές, ιατροί, διαγνωστικά κέντρα κ.λ.π.) να τους εξυπηρετούν με την επίδειξη του ατομικού βιβλιαρίου υγείας, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες και κυρίως χωρίς να απαιτείται προσέλευσή τους στις υπηρεσίες μας.

  3. Τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι και τέκνα έως 18 ετών) των ασφαλισμένων δικαιούχων περίθαλψης, εξυπηρετούνται από τους παρόχους υγείας χωρίς περαιτέρω διαδικασίες, έστω και αν δεν διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου / Α.Μ.Α. (δηλ. δεν έχουν απογραφεί), αρκεί να επιδείξουν ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο υγείας, στο οποίο είναι καταχωρημένα.

  4. Για τα προστατευόμενα μέλη (συζύγους και τέκνα) των ασφαλισμένων του τ. Ο.Π.Α.Δ. / Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. η ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας θα αναγγελθεί στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης την Τρίτη 3/3/2015.

  5. Όλοι οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι μπορούν να ενημερώνονται και να επιβεβαιώνουν ηλεκτρονικά ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα από το διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους - Συνταξιούχους / Ασφαλιστική Ικανότητα).

  6. Την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία, μέσω τις οποίας θα παρέχεται δυνατότητα απογραφής (απόδοσης Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου / Α.Μ.Α.) των προστατευομένων μελών (συζύγων και τέκνων) που είναι καταχωρημένα σε οικογενειακά βιβλιάρια υγείας με παράλληλη απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας (ηλεκτρονική θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας).
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ    

ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 


Για Αναζήτηση Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ) ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
για τους ασφαλισμένους του τ. Ο.Π.Α.Δ.-Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. πατήστε ΕΔΩ



*Γράφει ο Σωτήριος Αθαν. Μουντζούρης,

Ο νέος Υπουργός κ.Ιωάννης Πανούσης,μπορεί να μην ήταν γνωστός σε πολλούς μέχρι την ημέρα της ορκωμοσίας του,σίγουρα όμως ήταν γνωστός στην Αστυνομία και στους αστυνομικούς. Ως Καθηγητής Πανεπιστημίου με ειδίκευση το έγκλημα (Εγκληματολόγος) εδίδασκε στις αστυνομικές σχολές, σε σεμινάρια ή εκπαιδεύσεις αστυνομικών. Γνωστός για τις θέσεις-προτάσεις του για θέματα εγκληματικότητας,πεζής και εμφανούς αστυνόμευσης (αστυνομικός γειτονιάς), εγκληματοφοβία, ξενοφοβία και ρατσισμό.Γνωρίζει καλά τα περί της Αστυνομίας..........>>
Άνθρωπος του μέτρου και διακρίνεται για την καλή γνώση του αντικειμένου της, τις δημοκρατικές του ευαισθησίες και την διάθεσή του για προσφορά στον πολίτη και την κοινωνία. Αγαπάει τον πολίτη και τον Αστυνομικό και επιθυμεί βελτίωση των σχέσεων των δύο μερών. 
Ως επιλογή,για την νέα αριστερή Κυβέρνηση και το συγκεκριμένο ευαίσθητο Υπουργείο, ο κ.Πανούσης υπήρξαν άριστη. 
Οι πολιτικοί και οι Υπουργοί ασφαλώς κρίνονται εκ του αποτελέσματος.Η περίοδος χάριτος θα παρέλθει σύντομα και θα κριθεί ο νέος Υπουργός-και αυστηρά μάλιστα -εκ των έργων και όχι εκ των λόγων, εκ του αποτελέσματος και όχι εκ των προθέσεων. Καλές οι δηλώσεις και όλα, αυτά που ακούσθηκαν από ένα Πανεπιστημιακό Καθηγητή, Επιστήμονα, μετριοπαθή πολιτικό. 
Ο λόγος του παραπέμπει σε άριστο και άνετο ομιλητή που διαλέγεται σε κάποιο αμφιθέατρο ή σε κάποια αίθουσα απευθυνόμενος στους πολίτες. Καλή η θεωρία αλλά εάν δεν επιβεβαιωθεί στην πράξη δεν έχει αξία. Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό για τον νέο Υπουργό,τον καθηγητή κ.Γιάννη Πανούση. 
Ευχόμαστε ολοψύχως να επιτύχει στο έργο του και να υπάρξουν λαμπρά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς του Υπουργείου του. Να επιτύχει κατ΄αρχήν στην Τάξη και ασφάλεια των πολιτών, η οποία τελευταίως δοκιμάζεται εμφανώς. Τα στοιχεία -και το ξέρει καλώς αυτό ο κ.Υπουργός-δεν μπορούν να σκιαγραφήσουν την πραγματικότητα. 
Ο ίδιος συνηθίζει πολλάκις να αναφέρεται στην θεωρία του παγόβουνου (της αφανούς εγκληματικότητας που είναι κρυμμένη,ενώ η κορυφή είναι θεατή και ελάχιστη σε σχέση με την αθέατη βάση της). Ο ίδιος γνωρίζει και αναλύει πολύ καλά την θεωρία του «λευκού κολλάρου»,την εγκληματικότητα τη σύγχρονης εποχής, της παγκοσμιοποιημένης. 
Το οργανωμένο έγκλημα είναι κάτι που το γνωρίζει και το διδάσκει ο Καθηγητής Εγκληματολογίας κ.Πανούσης. 
Όταν χρησιμοποιεί τον όρο είναι σίγουρος ότι συγκεντρώνονται τα στοιχεία εκείνα που το προσδιορίζουν. 
Εκφράζεται πάντοτε με σαφήνεια αλλά και με ακρίβεια. Η καταπολέμησή του, όμως,είναι άλλο πράγμα, διαφέρει από την θεωρία.Και οι απόψεις του για τα μέτρα τάξης στις διαδηλώσεις και για τα ..κάγκελα της Βουλής είναι προσεγμένες στην διατύπωση αλλά και αξιοπρόσεκτες.Σημειολογικές βέβαια αλλά όχι με υπερβολή και ακραίες. 
Το ίδιο και για τα όπλα. «Το πρόβλημα δεν είναι να φέρει όπλο ο αστυνομικός,αλλά το πώς να το χρησιμοποιεί !»,είπε χαρακτηριστικά ο νέος Υπουργός. 
Πράγματι, η νομοθεσία, αν και τελευταία βελτιώθηκε, υστερεί κατά πολύ από εκείνη των άλλων προηγμένων σε θέματα αστυνομικής ασφάλειας κρατών (ΗΠΑ,Γερμανία,Αγγλία, Νότιο Αφρική κλπ). Μέχρι πολύ πρόσφατα η χρήση των όπλων από Αστυνομικούς παρέπεμπε στις σχετικές «περί αμύνης» δ/ξεις. 
Και οι έχοντες ελάχιστες γνώσεις νομικών ξέρουν ότι για να υπάρχει άμυνα πρέπει ο αμυνόμενος να δεχθεί επίθεση που νομιμοποιεί τη χρήση του αντίστοιχου μέτρου, ώστε να μην υπερβεί τα όριά της
Αυτό σημαίνει ότι ο Αστυνομικός είναι πάντα σε δυσμενέστερη θέση από εκείνη του κακοποιού και δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση περί αυτού. Το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών πρέπει να εμπεδωθεί. Για να γίνει αυτό απαιτεί εμφανή την παρουσία της Αστυνομίας που αποτρέπει, μετατοπίζει ή και προλαμβάνει το έγκλημα ενίοτε. Και απαιτεί ένα καλό Αστυνομικό (εκπαιδευμένο,με αυτοπεποίθηση, ενημερωμένο και καλά αμοιβόμενο). Ένα αστυνομικό με σύγχρονο και όχι παρωχημένο εξοπλισμό, που υστερεί εμφανώς από εκείνο των ημεδαπών ή αλλοδαπών κακοποιών. 
Χρειάζεται και μια Αστυνομία αναδιαρθρωμένη, ευέλικτη και καλά οργανωμένη σε όλα τα επίπεδα, που να μπορεί να συνεργάζεται με τους πολίτες, να ακούει τους πολίτες και να ανταποκρίνεται αμέσως στα αιτήματά τους. 
Επιβάλλεται ανασχεδιασμός από την αρχή. Αλλαγή φιλοσοφίας, επανιεράρχηση προτεραιοτήτων («αλλαγή δόγματος»). 
Επίκεντρο ο πολίτης και η ασφάλειά του και όχι τα γήπεδα και άλλα πάρεργα (επιδόσεις κλήσεων, δικογράφων, φοροεισπράκτορες και παρόμοια). 
Πολλάκις εξαγγέλθηκε η αποδέσμευση των Αστυνομικών από τα γήπεδα, αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα τουλάχιστον (πλην των ερασιτεχνικών κατηγοριών, που πράγματι εξοικονόμησε αστυνομικό προσωπικό σε χιλιάδες ανθρωποώρες εβδομαδιαίως!). 
Η φύλαξη,από την Αστυνομία, πολιτικών προσώπων και προσώπων στόχων (που κινδυνεύει η προσωπική τους ασφάλεια),να επαναπροσδιοριστεί. 
Μπορεί να εξευρεθεί τρόπος απαλλαγής των Αστυνομικών χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο και τα συγκεκριμένα πρόσωπα.  
Ο τρόπος πρόσληψης των Αστυνομικών να επανεξετασθεί από την αρχή με σεβασμό στην αρχή της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας . Το θέμα των κρίσεων και προαγωγών, αποτελεί ανοικτή πληγή της αστυνομίας και όχι μόνο. Μια αξιολόγηση τύπων και όχι ουσίας και πάντοτε στα ανώτατα κλιμάκια τον αποφασιστικό λόγο της επιλογής τον έχει η εκάστοτε Κυβέρνηση με εμφανή την παρουσία του κομματικού της μηχανισμού. 
Η δια βίου εκπαίδευση των Αστυνομικών και η εξειδίκευσή τους είναι ζητούμενο στην σημερινή αστυνομία. 
Η τυπολατρία και η ευθυνοφοβία, σε όλα τα υπηρεσιακά επίπεδα, πρέπει να παραχωρήσουν την θέση τους, στην επαγγελματική επάρκεια, στην γνώση και στην αυτοπεποίθηση των στελεχών της και όλων των Αστυνομικών. 
Η ανύπαρκτη μέχρι τώρα, εντός θεσμικών πλαισίων, συνεργασία των εν ενεργεία με τους εν αποστρατεία αστυνομικούς, καθώς και με τους πολίτες,θα συντελέσει στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και στην ασφάλεια των πολιτών των πόλεων και της υπαίθρου. 
Πράγματι,η τοποθέτηση του Καθηγητού κ.Πανούση στο συγκεκριμένο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,δημιουργεί αισιοδοξία σε όλους μας για οργάνωση της Αστυνομίας, καταπολέμηση της εγκληματικότητας και εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες. 
Το ευχόμαστε ολοψύχως,αναμένοντες τα αποτελέσματα...


*Ο Σωτ.Μουντζούρης είναι
Αστυν. Υποδ/ντής ε.α., πρώην Αντιπρόεδρος ΠΟΑΣΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.
Την Τρίτη 24-02-2015 αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της συναντήθηκε, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με το νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΠΑΝΟΥΣΗ Ιωάννη ως και με τον Δ/ντη του γραφείου του και μέλος του Συνδέσμου Αποστράτων Αθήνας Α/Δ/ ε.α. κ. ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ Βασίλειο.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αφού ευχήθηκε στο νέο Υπουργό καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του, έθεσε προς συζήτηση τα ακόλουθα ζητήματα τα οποία επιζητούν άμεση επίλυση.
·         Υλοποίηση των  προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. ως και του Ελεγκτικού Συνεδρίου (για τους αποστράτους).
·         Αυτοτέλεια του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.
·         Δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου Αστυνομίας στο χώρο των Αστυνομικών Σχολών (Μεσογείων).
·         Δημιουργία Λεσχών στις έδρες των Αστυνομικών Δ/νσεων
·         Αναλογική εκπροσώπηση στο Μ.Τ.Σ. και όχι άλλες περικοπές
·         Παροχή υπηρεσιών υγείας εκ μέρους του ΝΙΜΙΤΣ , σε όλους τους αστυνομικούς (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) ως και στα μέλη των οικογενειών τους (εφόσον είναι μέτοχοι του Μ.Τ.Σ.)
·         Παροχή υπηρεσιών υγείας από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία στα άγαμα, άνεργα και ανασφάλιστα παιδιά των εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών και σε αντιστοιχία με τα παιδιά των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο κ Υπουργός άκουσε τα ανωτέρω αιτήματα με ιδιαίτερη κατανόηση και δεσμεύτηκε άμεσα για την αυτοτέλεια του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Επίσης υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει θετικά το αίτημα για τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ Πολιτιστικού Κέντρου Αστυνομίας ως και Αστυνομικών Λεσχών. Για τα θέματα που ετέθησαν και άπτονται αρμοδιοτήτων άλλων υπουργών υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για διαβούλευση με τους συναρμοδίους υπουργούς προκειμένου αυτά τύχουν θετικής επίλυσης.
Τέλος σχετικά με την απόφαση του Σ.τ.Ε. ως του Ε.Σ. επιφυλάχτηκε να απαντήσει επισημαίνοντας ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να υιοθετήσει τις δικαστικές αποφάσεις αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων μας, χωρίς όμως να προσδιορίσει χρονικό διάστημα.
         Ο
Πρόεδρος
Ευάγγελος ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
            Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ ε.α. 


Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015
    Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 σε μια σεμνή τελετή, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 3ης έκθεσης γραμματοσήμου «ΑΓΡΙΝΙΟ 2015». Την κορδέλα των εγκαινίων της έκθεσης, έκοψε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου και ο Πρόεδρος της Φιλοτελικής Εταιρίας Αγρινίου κ. Ιωάννης Σκαρμούτσος.
    Ο γράφων με την ιδιότητα του Προέδρου του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου, προσκλήθηκε να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης. Μια μεγάλη έκπληξη τον περίμενε όταν είδε τον επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου Ζέλιο Σπυρίδωνα να επιδεικνύει – επεξηγεί τα εκθέματά του, που ήταν γραμματόσημα με τοπία της Ελλάδας.

     Ο κ. Ζέλιος μας ενημέρωσε για το έργο του και μας δήλωσε ότι από το 1972 ασχολείται με τη συλλογή γραμματοσήμων, είναι ενεργό μέλος της φιλοτελικής εταιρίας Αγρινίου και είναι η δεύτερη φορά που παίρνει μέρος στην έκθεση.
    Ο επίτιμος Πρόεδρός μας στη συνέχεια μας ανέπτυξε την ιστορία του γραμματοσήμου.
Το πρώτο γραμματόσημο κυκλοφόρησε την 1-5-1840 στην Αγγλία, με παράσταση της βασίλισσας Βικτώριας. Βλέποντας την πρακτικότητά του, το υιοθέτησαν στη συνέχεια και άλλες χώρες. Στην Ελλάδα τα πρώτα γραμματόσημα εκδόθηκαν το έτος 1861 και είχαν παράσταση με την κεφαλή του φτερωτού Ερμή, που σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία ήταν ο ταχυδρόμος των Ολύμπιων Θεών.
     Μέχρι την 1-7-1874 η αλληλογραφία με το γραμματόσημο διακινείτο μόνο μέσα στα όρια του κάθε κράτους. Μετά την προαναφερόμενη ημερομηνία δημιουργήθηκε η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση, στην οποία σήμερα συμμετέχουν πάνω από 150 χώρες.
    Το γραμματόσημο μας εξήγησε ο κ. Ζέλιος, μετά τη σφράγισή του δε χάνει την αξία του και πολλές φορές αποκτά μεγαλύτερη από την αρχική του, γιατί η ζήτηση των γραμματοσήμων από τους συλλέκτες είναι μεγάλη και μάλιστα είναι συνάρτηση του χρόνου που εκδόθηκε και των κομματιών που τέθηκαν σε κυκλοφορία. Επίσης μας επεξήγησε και την φιλοτελική ορολογία.
     Τέλος, μας εξήγησε ότι η συλλογή όλων των γραμματοσήμων του κόσμου από ένα συλλέκτη είναι αδύνατη, για το λόγο αυτό και ο ίδιος επικέντρωσε τη συλλογή του σε ελληνική θέματα και  κυρίως τοπία.
    Ο γράφων ευχαριστεί για άλλη μια φορά τον επίτιμο Πρόεδρό μας για την ενασχόλησή  του με τα πολιτιστικά θέματα της πατρίδος μας και της περιοχής. Όσο για το γραμματόσημο πιστεύει ότι προάγει τον πολιτισμό, έχει την ικανότητα να αναδεικνύει την πολιτιστική ταυτότητα κάθε τόπου.      Τέλος αισθάνεται περήφανος που οι Απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας είναι ενεργοί άνθρωποι της κοινωνίας και διακρίνονται στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τη συγγραφή αξιόλογων συγγραμμάτων, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και σε άλλες δραστηριότητες όπως τη συμμετοχή σε μη κερδοσκοπικούς συλλόγους ή σωματεία και αλλού.

Δημήτριος    Τσούνης
Αστυν. Διευθυντής ε.α.




Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

      Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου, στην πιτσαρία «Δειλινό» στην πλατεία Πανοπούλου στο Αγρίνιο, όπου παρευρέθηκαν Απόστρατοι και μέλη των οικογενειών τους καθώς και εν ενεργεία αστυνομικοί.
      Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Υποστράτηγος ε.α. Ευάγγελος Χριστακόπουλος, ο Οργανωτικός Γραμματέας και Νομικός Σύμβουλος της ΠΟΑΑΣΑ κ. Νικήτας Καλογιαννάκης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ακαρνανίας κ. Ιωάννης Ματσούκας, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου κ. Δημήτριος Γαλαζούλας, ο Α/Υ’ κ. Βασίλειος Σαράτσης, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου Πυραγός κ. Ευστάθιος Πετράκης, ο Ταξίαρχος ε.α. κ. Άγγελος Κούτσικος – Αντιπρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού παραρτήματος Αιτωλ/νίας Υπαστυνόμος ε.α. κ. Δημήτριος Κασβίκης, Διοικητές και Αξιωματικοί της Δ.Α. Ακαρνανίας.
      Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου Αστυνομικού Διευθυντή ε.α. κ. Δημητρίου Τσούνη, ο οποίος ευχήθηκε υγεία και ευημερία για το νέο έτος. Αναφέρθηκε στην 55χρονη ανελλιπή λειτουργία του Συλλόγου και την κοινωνική του προσφορά, προσφέροντας στους διάφορους εράνους όπως: έρανος αγάπης, έρανος υπέρ γηροκομείου Αγρινίου, έρανος υπέρ Ερυθρού Σταυρού και στη νεότερη ιστορία του στο Χαμόγελο του Παιδιού, τα κοινωνικά συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Ακαρνανίας, σε αναξιοπαθούντα πρόσωπα, καθώς και σε μέλη του.
      Ο κ. Δήμαρχος Αγρινίου στην ομιλία του αναφέρθηκε στο αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να έχουν οι πολίτες και ευχαρίστησε τους Απόστρατους για τη μακρόχρονη κοινωνική τους προσφορά, επισημαίνοντας ότι η εμπειρία που έχουν αποκτήσει κατά τη σταδιοδρομία τους μπορεί να είναι χρήσιμη για τις δράσεις του Δήμου.

       Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εξήρε τη μακρόχρονη κοινωνική προφορά των Αποστράτων και τόνισε ότι οι Απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας, έχουν πολλά να προσφέρουν στην κοινωνία, γιατί μπορεί να είναι απόστρατοι αλλά όχι απόμαχοι της κοινωνίας.
      Ο επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Σπύρος Ζέλιος αναφέρθηκε στο συμβολισμό του εθίμου κοπής της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.
Στον τυχερό που κέρδισε το φλουρί προσφέρθηκε η εικόνα της προστάτιδας  Αγίας Ειρήνης.
  

Ομιλία Προέδρου:
      Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας και να σας ευχηθώ προσωπικά και εκ μέρους των μελών του Δ.Σ. να έχετε υγεία και οικογενειακή ευημερία.
      Ο σύλλογός μας ονομάστηκε Σύνδεσμος Αποστράτων, γιατί η λέξη Σύνδεσμος συνδέει προτάσεις ή λέξεις. Έτσι κι εμείς συνδέουμε σαν μια αλυσίδα συναδέλφους με κοινά προβλήματα. Ιδρύθηκε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των μελών του και παράλληλα να δώσει την αίσθηση της συνέχειας στην προσφορά και τους αγώνες για το κοινό καλό.
      Να υποδεχτεί τον αποστρατευμένο συνάδελφο, σε ένα περιβάλλον οικείο, γνωστό, φιλικό, έτοιμο να τον αγκαλιάσει και να του προσφέρει την κατανόηση και τη ζεστασιά. Να διεκδικήσει την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αποστράτων.
      Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι χρέος κάθε αποστρατευμένου, να γίνει ενεργό μέλος του Συνδέσμου.
      Ο  σύλλογός μας πότε ιδρύθηκε επακριβώς δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα και υπάρχουν και τα σχετικά έγγραφα είναι ότι στις 26-02-1961 διεξήχθησαν αρχαιρεσίες, ψήφισαν 49 μέλη και εκλέχθηκε πρόεδρος ο αείμνηστος ενωμοτάρχης Γαλάνης Ηλίας, με Γενικό Γραμματέα τον Υπενωμοτάρχη Παναγιώτη Χαλιανδρό.
        Η πρώτη του επωνυμία ήταν: «Σύλλογος Συνταξιούχων Οπλιτών Χωροφυλακής Νομού Αιτωλοακαρνανίας», ακολουθεί το 1985 η μετονομασία σε «Ένωση Συνταξιούχων Χωροφυλακής Αγρινίου» με προστάτιδα την Αγία Ελεούσα. Το έτος 1999 ο Σύνδεσμος έγινε μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και το 2010 μετονομάστηκε «Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου» με προστάτιδα την Αγία Ειρήνη. Καθ όλη την 55χρονη ανελλιπή λειτουργία του ο Σύνδεσμος διέθετε και διαθέτει ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ και από τα πενιχρά του έσοδα, διέθετε χρηματικά ποσά για κοινωφελείς σκοπούς, όπως: έρανος αγάπης, έρανος υπέρ γηροκομείου Αγρινίου, έρανος υπέρ Ερυθρού Σταυρού, στο Χαμόγελο του Παιδιού, τα κοινωνικά συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Ακαρνανίας, σε αναξιοπαθούντα πρόσωπα και μέλη του.
        Με την ανάληψη της προεδρίας πριν από ένα χρόνο και τη συνεργασία ΌΛΩΝ των μελών του Δ.Σ., έγιναν πολλά και πρωτοποριακά για το χώρο μας:
α) Δημιουργήσαμε ιστότοπο στο διαδίκτυο με την επωνυμία του Συνδέσμου και η επισκεψιμότητα είναι ικανοποιητική και με δεδομένο ότι τα μέλη μας είναι ηλικιωμένα και δεν διαθέτουν γνώσεις Η/Υ. Από τον ιστότοπό μας, μπορείτε να ενημερώνεστε για τα τρέχοντα θέματα που μας απασχολούν και να αναζητείτε τα διάφορα έντυπα που σας χρειάζονται.
β) Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήσαμε διήμερη εκδρομή σε συνεργασία με την Ι.Ρ.Α. Ακαρνανίας σε Αμφίπολη – Σέρρες – Σουρωτή Θεσσαλονίκης για προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Παϊσίου, με κολακευτικά σχόλια από τον τοπικό τύπο των Σερρών.
γ) Καταγράφηκε η πλειοψηφία των κινητών τηλεφώνων σας και με ένα μήνυμα sms ενημερώνεστε άμεσα για οποιοδήποτε θέμα ή εκδήλωση μας αφορά.
δ) Γιορτάσαμε την προστάτιδά μας Αγία Ειρήνη με την πρέπουσα λαμπρότητα,
ε) Αναγκαστήκαμε να βγούμε στους δρόμους και συμμετείχαμε στις μεγάλες κινητοποιήσεις που συνδιοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία μας με τις ενώσεις των ε.ε. συναδέλφων ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με πολυμελής ομάδες και επικεφαλής τον άξιο και μαχητικό πρόεδρό μας Βαγγέλη Χριστακόπουλο που μας τιμά σήμερα με την παρουσία του.
            Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
      Δυστυχώς το σήμερα δεν έχει καμιά σχέση με το χτες, στη σύνταξη, το μέρισμα, τα φάρμακα, είναι όλα ανοιχτά. Με τα μνημόνια και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, όλα τα κεκτημένα έχουν κατεδαφιστεί. Η κρίση από οικονομική εξελίσσεται σε ανθρωπιστική. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι απόστρατοι και εν ενεργεία συνάδελφοι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί τα προβλήματα είναι κοινά.
      Να είμαστε προετοιμασμένοι να δώσουμε νέες μάχες για την επιβίωσή μας και μην ξεχνάτε το μήνυμα του Προέδρου μας «Απόστρατοι ναι, αλλά όχι απόμαχοι της κοινωνίας και των αγώνων».
     Χρόνια Πολλά – Καλή Χρονιά
      Σας ευχαριστώ.


























Αναζήτηση

Παλαιότερα Άρθρα