Ενημερωτική συνάντηση Συνδέσμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ,Δυτικής Ελλάδας και Μακεδονίας , 24-10
Την 24-10-2015 πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο ,σε αίθουσα της Λ.Φ. Κορίνθου ,ενημερωτική συνάντηση Συνδέσμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ,Δυτικής Ελλάδας και Μακεδονίας ,  κατόπιν πρωτοβουλίας του Συνδέσμου αποστράτων Αστυνομικών Ν. Κορινθίας  . Στην συνάντηση παρευρέθη αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας  η οποία αποτελείτο απο τούς : Β΄Αντιπρόεδρο Υποστράτηγο ε.α  ΜΠΕΤΤΑ Δημήτριο , τον Γ.Γ. Ατιστράτηγο ε.α ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗ Οδυσσέα , τον ειδικό Γραμματέα και νομικό Σύμβουλο αυτής Αστυνομικό Διευθυντή ε.α ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗ Νικήτα , τα μέλη του Δ.Σ. Αντιστράτηγοι ε.α ΔΟΥΜΕΤΖΙΑΝΟ Γρηγόριο και ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος  ,το μέλος του Δ.Σ. της ΠΟ.Α.Α.Σ.Α. και επίτιμος προεδρος του Συνδέσμου Κορίνθου ανθυπομοίραρχος ε.α ΣΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ Ιωάννης ,Ανθυπαστυνόμος ε.α και Πρόεδρος του Συνδέσμου Κορίνθου ΠΑΛΙΑΚΑΣΗΣ Βασίλειος.
 Κατ'αρχάς καλωσορισε τους παρευρισκομένους ο επίτιμος Προεδρος του Συνδέσμου Κορίνθου ΣΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ Ιωάννης  , ο οποίος αναφέρθηκε στην δραστηριότητα του Συνδέσμου και στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κορινθίας ΠΑΛΙΑΚΑΣΗΣ Βασίλειος ο οποίος καλωσόρισε τους συναδέλφους που είχαν την καλωσύνη να προσέλθουν στην συνάντηση για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Γ.Γ. Γραμματέας της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙΩΤΗΣ Οδυσσεύς , ο οποίος αφού διάβασε το μήνυμα του Προέδρου της Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. Υποστράτηγου ε.α.ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ευάγγελου   στη συνέχεια παρουσίασε τα παρακάτω θέματα και δραστηριότητα της Ομοσπονδίας .και για τις μέχρι σήμερα  συναντήσεις με τους υπουργούς : Αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.ΤΟΣΚΑ Ν.,τον ΥΠΕΣΔΑ  Κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ Π.  και τελευταία τον ΥΠΕΘΑ κ. ΚΑΜΜΕΝΟ Π.
Συγκεκριμμένα :

1.    ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Οι κυβερνητικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες. Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι σκοπός της μεταρρύθμισης είναι ο εξορθολογισμός του συστήματος ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του, με αξιοπρεπείς συντάξεις για τους νέους ανθρώπους και όχι συντάξεις-φιλοδωρήματα, ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θα προβεί σε οριζόντιες μειώσεις. Ερωτηθείς εάν θα καταργηθούν οι επικουρικές συντάξεις, απάντησε «όχι βέβαια».
•    Τι προτείνεται στο Πόρισμα της Επιτροπής το οποίο μπορείτε να το διαβάσετέ στην ιστοσελίδα μας σε σχέση με τις συντάξεις και το νέο Ασφαλιστικό  ;
•    Η μία θα είναι η εθνική ή βασική, ίδια για όλους τους πολίτες, ύψους περί τα 390 ευρώ, που δεν θα συνδέεται με τις εισφορές (  σύστημα καθορισμένων εισφορών στις ανταποδοτικές συντάξεις      )αλλά θα χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, ενώ
•     Η δεύτερη σύνταξη θα συνδέεται με τις εισφορές που καταβάλλει ο ασφαλισμένος, ανάλογα με τα έτη ασφάλισής του.
•    Λειτουργική ενοποίηση των ταμείων.
•    Στο Μνημόνιο  υπάρχει η δέσμευση για μείωση των δαπανών κατά 700 εκατ. ευρώ, εντός του 2016, που αυτονόητα οδηγεί σε μειώσεις συντάξεων, οι οποίες θα επιδιωχθούν μέσα από τον επανα-υπολογισμό τους, χωρίς συγκεκριμένη δέσμευση ούτε για το εύρος των περικοπών, ούτε για το ποιες συντάξεις θα προστατευθούν (π.χ., συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ).
•    Οι αναλογικές συντάξεις βάσει ατομικών λογαριασμών και νοητής κεφαλαιοποίησης,
•    Νέοι φόροι-πόροι για το σύστημα.
•     Συγχώνευση όλων των Ταμείων στο ΙΚΑ ( Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ).
2.Νέα ενιαία δομή του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
1.    Συγχώνευση όλων των Ταμείων στο ΙΚΑ ( Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης ).
2.    Κοινοί κανόνες εισφορών και παροχών .
3.    Ένταξη επικουρικής και εφάπαξ στην κύρια σύνταξη .
4.    Ανακαθορισμός ήδη καταβαλλομένων συντάξεων .
Νέα Αρχιτεκτονική Συντάξεων .
1.    Ατομικά μερίδια ασφάλισης .
2.    Εθνική Σύνταξη .
3.    Ταμείο πλούτου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
 Στις συναντήσεις μας η Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. με του κ.κ. υπουργούς Προστασίας του Πολίτη  και ΥΠΕΘΑ πέραν των ευχών για επιτυχία στο έργο τους έθεσε μια σειρά σοβαρών θεμάτων, που απασχολούν τα μέλη μας, αλλά και την Ελληνική Αστυνομία γενικότερα, όπως:
1.ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Σ τ Ε ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και  του Σ Τε (2192/13-6-14) δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας για την αντισυνταγματικότητα του Ν.4093/2012 και επιβάλλεται να εφαρμοσθούν άμεσα, στην ολότητά τους. Τονίστηκε ότι οι ρυθμίσεις, για τις  αποδοχές των αστυνομικών, του Ν.4093/2012 αποτελούν την επιτομή της απαξίωσης και ευθείας  προσβολής κατά του κύρους και της αξιοπρέπειάς τους. Η ΔΙΠΛΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ των αποστράτων αποτελεί  πρωτοφανή  δυσμενή  διάκριση εις βάρος τους και πρέπει να αρθεί  άμεσα αυτή η αδικία. Η θέση των αποστράτων κατέστη ακόμα δυσμενέστερη μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου (αύξηση της παρακράτησης, από 4% σε 6%  υπέρ του Κλάδου Υγείας κλπ), αντίθετα με τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις και τις προσδοκίες, που καλλιέργησε η παρούσα Κυβέρνηση.
Η Ομοσπονδία μας κατέστησε σαφές με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις μας, όπως, μετά επιτάσεως αναφέρονται σχετικά δημοσιεύματα και ζήτησε από τους  κ. κ.Υπουργούς να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες για την αποτροπή αυτού του ενδεχομένου. Οι κ.κ. Υπουργοί έδειξαν ότι κατανούν τη νομική και ηθική  διάσταση αυτού του ζητήματος και δεσμεύτηκαν να ενεργήσουν σχετικά.

•    Το ΥΠΕΘΑ  έχει ήδη προωθήσει νομοθετική ρύθμιση στο Υπουργείο Οικονομικών για ανάλογη διόρθωση του Ν.4307/14.
•    Το ΥΠΕΘΑ  προωθεί ενέργειες ώστε οι απόστρατοι που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις και έχουν τις μικρότερες συντάξεις στο Δημόσιο , να μην υποστούν περαιτέρω μειώσεις με τις επερχόμενες ρυθμίσεις. Ο κ.ΥΕΘΑ  γνωρίζει και αναγνωρίζει την συμβολή των στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α. στην ασφάλεια και την σταθερότητα της Χώρας , όπως και τις ειδικές συνθήκες εργασίας τους , που είναι και ο λόγος που έχουν ενταχθεί στα
•    Τα ειδικά μισθολόγια , δεν πρέπει να καταργηθούν. Το ίδιο ισχύει και για τους αποστράτους 
•    Το ΥΠΕΘΑ  Προωθεί πρόταση για εξαίρεση των Μερισμάτων , ΕΚΟΕΜ και των επιδομάτων κινδύνου από την προσμέτρηση των συντάξεων.
•    Αξιοποίηση από ΥΠΕΘΑ και θα υπάρξουν έσοδα από την εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας των Ε.Δ. και από την Ελληνική Πολεμική Βιομηχανία , μέρος των οποίων θα χρηματοδοτήσει τις ανάγκες που θα προκύψουν.
•    Ο κ.ΥΕΘΑ επέτυχε να μην νομοθετηθεί το όριο ηλικίας των 58 ετών για συνταξιοδότηση των στελεχών των Ε.Δ.

2.ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: 
Α.  Τ Ε Α Π Α Σ Α
Ζητήσαμε την κατάργηση του άρθρου 220 τουΝ.4281/2014 και του άρθρ.1, παρ. 28 του ν.4334/2015, με τα οποία εντάσσεται το ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ, παρότι με  το Ν. 4331/2-7-15, δόθηκε παράταση για αυτοτέλεια του Ταμείου  έως 31-12-15. Ωστόσο εναλλακτικά και σε περίπτωση που δεν καταστεί  δυνατή η αυτοτέλεια ενός βιώσιμου και υγιούς Ταμείου, να τεθεί σε εφαρμογή η δημιουργία ασφαλιστικού πυλώνα  για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στην ενέργεια και αποστρατεία, αίτημα το οποίο έχει καλλιεργηθεί και δικαιολογείται απόλυτα από τις ειδικές ρυθμίσεις που διέπουν τις δύο κατηγορίες στελεχών.
 Τονίσαμε την ανάγκη για τη   διατήρηση υφιστάμενων πόρων και την αναζήτηση νέων για την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων(ΜΤΣ-ΤΕΑΠΑΣΑ), γιατί, μετά τα νέα δεδομένα ( κούρεμα ομολόγων, απουσία προσλήψεων κλπ), αποτελεί μείζον ζήτημα η βιωσιμότητα των Ταμείων.
3.  Μ Τ Σ – Μετοχικά Ταμεία .
•    Τονίσαμε την ανάγκη να διατηρηθεί ο μετοχικός χαρακτήρας του ΜΤΣ, οι κοινωνικοί πόροι, η ισότιμη συμμετοχή των μετοχομερισματούχων της ΕΛ.ΑΣ. σε αυτό, η αναλογική μας εκπροσώπηση στο Δ.Σ. του Ταμείου και η κατάργηση του άρθρου άρθ.27 του Ν. 1911/90. Παράλληλα ζητήσαμε να υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ σε εφαρμογή του Ν.4256/14-04-2014, (άρθρο 45), με τον οποίο προβλέπεται  η περιέλευση νέων πόρων στο ΜΤΣ και το ΤΕΑΑΠΑΣΑ σε ποσοστό 5% από τις παραβάσεις του ΚΟΚ που βεβαιώνονται από Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.
•    ΠΟΚΕΑ: Ζητήσαμε την παροχή αμέριστης στήριξης στο νεοδιορισθέν Δ.Σ  για την απρόσκοπτη υλοποίηση του Ν. 3688/2008, που αφορά στη λειτουργία του  Πολιτιστικού Κέντρου της Αστυνομίας.
•    Το ΥΠΕΘΑ έχει στείλει στο Υπουργείο Οικονομικών επεξεργασμένη πρόταση Νομοθετικής Πρωτοβουλίας , με την οποία προτείνεται η άμεση απεμπλοκή των  τριών Μετοχικών Ταμείων και των Ειδικών Λογαριασμών αυτών από τις διατάξεις θέματος αρμοδιότητος Υπουργείου Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
•    Το ΥΠΕΘΑ θα προωθήσει επίσης πρόταση για εξαίρεση των Μερισμάτων και των ΕΚΟΕΜ από το άθροισμα των συντάξεων , όπως αυτές υπολογίζονται από την ΗΔΙΚΑ , γιατί τα Μετοχικά αφενός δεν είναι επικουρικά και αφετέρου αυτός ο τρόπος υπολογισμού συντάξεων και κρατήσεων είναι κατάφορα άδικος αφού γίνεται επί πλασματικών και όχι πραγματικών αποδοχών.
•    Υπάρχει μελέτη για αποκατάσταση της απώλειας λόγω P.S.I.
Το ΥΠΕΘΑ παρακολουθεί και θα αντιδράσει , εφόσον υπάρξει , Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για ένταξη των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης (Μετοχικά Ταμεία και Ενώσεις Αποστράτων) στον Ενιαίο Λογαριασμό που θα ελέγχεται από τον Υπουργό Οικονομικών  , που επί του παρόντος δεν έχουν ενταχθεί (Ν..4337/15-ΦΕΚ Α.΄129 από 17-10-2015 ʼρθρο 69Α παράγραφοι 1 και 6 σελίδα 1185)

4. ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ κλπ. Συζητήθηκε η άρση των δυσμενών διακρίσεων εις βάρος των αποστράτων και η αξιοποίησή τους θεσμικά, στο πλαίσιο της ευρύτερης αστυνομικής οικογένειας, ως «δεξαμενής σκέψης», μετά από τόση γνώση και εμπειρία, όπως γίνεται σε άλλες προηγμένες  χώρες.
5. Επίσης τέθηκε το θέμα της μετεξέλιξης της Ομοσπονδίας μας σε Ν.Π.Δ.Δ. και της θεσμικής μας εκπροσώπησης σε θεσμούς, φορείς και κέντρα λήψης αποφάσεων που αφορούν τον κλάδο μας.

6.-Συνταξιοδοτική προστασία σε αποστράτους μέχρι την συμπλήρωση του 55ου έτους ηλικίας
Το ΥΠΕΘΑ στα πλαίσια κατάργησης των συνταξιοδοτικών περικοπών με ηλικιακά κριτήρια έχει στείλει στο Υπουργείο Οικονομικών τροπολογία κατάργησης της διάταξης του Ν.4024/11 , για συνταξιοδοτική τακτοποίηση της συγκεκριμένης κατηγορίας αποστράτων.
7-Υγειονομική-Φαρμακευτική περίθαλψη και Στρατιωτικά Νοσοκομεία.

8 .Να σταματήσει ο απαράδεκτος χαρακτηρισμός των στελεχών των Ε.Δ. ως ενστόλων
Είναι πάγια θέση του κ.ΥΕΘΑ και συμφωνεί ότι είναι απαράδεκτος αυτός ο χαρακτηρισμός.
9.Ο κ. Υ.Ε.Θ.Α. ενημέρωσε το Συντονιστικό Συμβούλιο και για τα μέτρα που έλαβε και θα λάβει για τα εν ενεργεία Στελέχη.
Τέλος
•    Η ΠΟ.Α.Α.Σ.Α. και το Συντονιστικό Συμβούλιο ευχαρίστησε τον κ.ΥΕΘΑ για το ενδιαφέρον του και αναμένει την υλοποίηση των ανωτέρω . Ταυτόχρονα  γνωστοποίησε στον κ.ΥΕΘΑ ότι οι απόστρατοι θα αντιδράσουν μαζικά και δυναμικά , σε περίπτωση που για μία ακόμη φορά καταστούν τα θύματα τόσο από την μη εφαρμογή στο ακέραιο της απόφασης του ΣτΕ , όσο και από τα επερχόμενα μέτρα των Υπουργείων Οικονομικών και  Εργασίας. Το σχετικό σχέδιο νόμου πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή εντός του Νοεμβρίου, για να είναι η χώρα συνεπής με τις μνημονιακές της δεσμεύσεις,
Δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για διάλογο.
•    Καλεί δε όλους τους αποστράτους να είναι σε εγρήγορση για κινητοποιήσεις και όποιες άλλες ενέργειες κριθούν αναγκαίες μέχρι την τελική δικαίωση.
•    Η ΠΟΑΑΣΑ σε συνεργασία με τις άλλες συνδικαλιστικές ενώσεις θα αποφασίσει για τις επόμενες δράσεις με ανοικτή την  ημερομηνία, εφόσον αλλάξουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου
Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Ειδικός Γραμματέας ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Νικήτας , ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς :
•    στα κόκκινα δάνεια και σε ποιες  ενέργειες πρέπει να προβούν οι ενδιαφερόμενοι. Σχετικά έχουμε αναρτήσει και στην ιστοσελίδα μας .
•    Στην πορεία των συνταξιοδοτικών υποθέσεων που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη
•    Τις σχεδιαζόμενες οικονομικές επιπτώσεις στου απόστρατους μας περιμένει σε σχέση
Τον λόγο έλαβε ο β΄Αντιπρόεδρος κ.Μπετας Δ.  και ο κ. ΔΟΥΜΕΤΖΙΑΝΟΣ Γρηγόριος .
Τέλος το μέλος του Δ.Σ. του ΝΙΜΤΣ και μέλος μας ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος παρουσίασε την παρούσα κατάσταση στο ΝΙΜΤΣ .

Η σημερινή συνάντηση ήταν εποικοδομητική, έγινε μέσα  σε κλίμα συναδελφικότητας και ανταλλαγής απόψεων έδωσε δε την ευκαιρία να τεθούν λεπτομερώς όλα τα φλέγοντα θέματα κοινού ενδιαφέροντος που απασχολούν τους Απόστρατους, με κυρίαρχο το Οικονομικό-Ασφαλιστικό και τις πιθανές μειώσεις στις συντάξεις, καθώς και θέματα ειδικού ενδιαφέροντος που απασχολούν και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Σύνδεσμο Αποστράτων Ν. Κορινθίας και τους συντελεστές αυτής της συνάντησης Επίτιμο Πρόεδρο κ. ΣΑΝΔΡΑΒΕΛΗ Ι. και νυν ΠΑΛΙΑΚΑΣΗ Β.
Οι Σύνδεσμοι που έλαβαν μέρος είναι :
Σύνδεσμος Κορινθίας
Πρόεδρος ΠΑΛΙΑΚΑΣΗΣ Βασίλειος
Αντιπρόεδρος ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
Γ.Γ.       ΛΕΚΚΑΣ Δημήτριος
Ειδικός Γραματέας ΛΑΙΝΤΙΝΙΩΤΗΣ Βασίλειος
Ταμίας ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ Βασίλειος
Μέλος ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας
Μέλος ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος
Μέλος ΒΑΡΔΑΣ Κωνσταντίνος
Μέλος ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΣ Αθανάσιος

Σύλλογος Συνταξιούχων και αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν Κοζάνης
Πρόεδρος ΜΠΟΥΓΑΤΣΙΑΣ Κωνσταντινος
ΑντιπρόεδροςΣΕΜΕΡΤΖΗΣ Χρήστος
Γ.Γ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
Σ.Α.Σ.Α. Μεσολογγίου
Πρόεδρος ΜΕΛΙΣΤΑΣ Σπυρίδων
Σύνδεσμος Αιγιαλείας
Πρόεδρος ΚΑΤΣΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Αναστάσιος
Γ.Γ. ΚΑΚΙΟΣ Μαρίνος
Ταμίας ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ Αντώνιος
Σύνδεσμος Λακωνίας
Πρόεδρος ΛΙΑΣΚΟΣ Παναγιώτης
Σύνδεσμος Αρκαδίας
Πρόεδρος ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης
Γ.Γ.ΣΑΚΕΛΑΡΑΚΗΣ Ιωάννης
Σύνδεσμος Αγρινίου
Πρόεδρος  ΤΣΟΥΝΗΣ Δημήτριος
Γ.Γ. ΜΕΡΔΗΣ Κωνσταντίνος
Μέλος ΚΟΛΟΚΩΤΣΙΟΣ Δημήτριος
Σύνδεσμος Μεσσηνίας
Πρόεδρος ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ Νικόλαος
Ταμίας ΛΙΒΑΣ Ιωάννης
Σύνδεσμος Αργολίδος
Πρόεδρος ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ
Ειδικός Γραμματέας ΚΑΡΑΛΗ Θεώνη
Μέλος ΠΑΠΠΑΣ Γρηγόριος
Ένωση Αποστράτων Σ.Α. Ζακύνθου
Πρόεδρος ΠΥΛΑΡΙΝΟς Σπυρίδων
Σύνδεσμος Αχαίας
ΠρΌεδρος ΚΟΥΣΚΟΥΡΗΣ Ευάγγελος
Γ.Γ. ΒΟΡΓΙΑΣ Κωνστάντινος               




DSC_3091
DSC_3091
DSC_3094
DSC_3094
DSC_3095
DSC_3095