Μήνυμα Προέδρου

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Φίλες και φίλοι

Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες, ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια ενημέρωσης μέσα από την ιστοσελίδα μας. Σας καλωσορίζω και προσδοκώ να είναι το νέο μέσο επικοινωνίας και διαλόγου μαζί σας.

Για διάφορα θέματα, τα μέλη μας θα ενημερώνονται και με μηνύματα (sms). Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σύντομα για τους ισχύοντες αριθμούς των κινητών τηλεφώνων σας.

Σας ευχαριστώ,
Δημήτριος Τσούνης
τηλ. 6947325390
e-mail: dim.tsounis@yahoo.com

Υ.Γ. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους και όχι απαραίτητα εκείνες του συνδέσμου μας.

Περιεχόμενα

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Επισκέψεις

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

      Εβδομήντα έξι χρόνια πέρασαν από τη Μεγάλη Τετάρτη 16-4-1941 ημερομηνία που σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς των κατακτητών πολλοί Αγρινιώτες.
      Ο πρώτος νεκρός ήταν ο Υπομοίραρχος Τόντος Σπυρίδων του Δημοσθένη ηλικίας 40 ετών από το χωριό Μπαμπίνη Ξηρομέρου Αιτ/νίας.
      Ο Υπομοίραρχος Τόντος Σπυρίδων ήταν υπεύθυνος για τη μέριμνα και λειτουργία της πολιτικής άμυνας στην πόλη του Αγρινίου. Με τον εντοπισμό του πρώτου αεροπλάνου ήχησαν οι σειρήνες συναγερμού και σύμφωνα με πληροφορίες Αγρινιωτών το πρώτο αεροσκάφος δεν βομβάρδισε την πόλη, αλλά διήλθε με κατεύθυνση από το Νότο προς το Βορά και χάθηκαν τα ίχνη του πάνω από το δασύλλιο του Αγίου Χριστοφόρου(δε γνωρίζουμε αν διέγραψε κύκλο ή ήταν αναγνωριστικό). Μετά από λίγο πραγματοποιήθηκε βομβαρδισμός σε διάφορα σημεία της πόλης. Η πρώτη βόμβα έπεσε στην πλατεία Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στη συμβολή της με την οδό Αναστασιάδη.
     
                       
                                   (φώτο από http://mpampini.blogspot.gr)

      Ο πρώτος νεκρός από τον βομβαρδισμό ήταν ο τότε Υπομοίραρχος και μετά θάνατο Μοίραρχος Τόντος Σπυρίδων, που επιμελείτο της εισόδου των πολιτών στο υπόγειο καταφύγιο της Τράπεζας της Ελλάδος (νυν αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου).
      Τα θραύσματα της βόμβας είναι αποτυπωμένα και σήμερα πάνω στο μαρμάρινο περίβολο του κτηρίου της Τραπέζης της Ελλάδος (πίσω ακριβώς από το υπάρχον περίπτερο).
                                 

 
      
           Τα ίχνη των θραυσμάτων της βόμβας στο περίβολο της Τραπέζης της Ελλάδος.



      Καλώ τους συμπολίτες να σταθούν στο μαρμάρινο περίβολο της Τραπέζης της Ελλάδος, να δουν τα ίχνη της βόμβας και να αφυπνιστούν για τα κακά των κατακτητών τότε και σήμερα.
      Επειδή ο ήρωας που έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος περιμένει από όλους εμάς να πράξουμε το στοιχειώδες και να του αποδώσουμε τις τιμές που αρμόζουν σε αυτούς που έπεσαν για την πατρίδα. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του Αγρινίου να του στήσει προτομή στο χώρο θυσίας του ή να ονομάσει μια οδό στη μνήμη του για την προσφορά του.

          Δημήτριος Τσούνης
     Πρόεδρος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση

Παλαιότερα Άρθρα