Μήνυμα Προέδρου

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Φίλες και φίλοι

Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες, ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια ενημέρωσης μέσα από την ιστοσελίδα μας. Σας καλωσορίζω και προσδοκώ να είναι το νέο μέσο επικοινωνίας και διαλόγου μαζί σας.

Για διάφορα θέματα, τα μέλη μας θα ενημερώνονται και με μηνύματα (sms). Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σύντομα για τους ισχύοντες αριθμούς των κινητών τηλεφώνων σας.

Σας ευχαριστώ,
Δημήτριος Τσούνης
τηλ. 6947325390
e-mail: dim.tsounis@yahoo.com

Υ.Γ. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους και όχι απαραίτητα εκείνες του συνδέσμου μας.

Περιεχόμενα

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Επισκέψεις

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

 


Η Ομοσπονδία σας ενημερώνει σχετικά με την εξυπηρέτηση των πολιτών στον e- ΕΦΚΑ .

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ 

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ e- ΕΦΚΑ 
Μέτρα προστασίας και ρυθμίσεις στα πλαίσια της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού . 
Σύμφωνα με τις οδηγίες της Διοίκησης του e- ΕΦΚΑ για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας και κατ' εφαρμογή των σχετικών οδηγιών που αναφέρονται στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με αριθμό πρωτοκόλλου ΔΙΑΔΑ/Φ.69/126/16316/20-9-2020 (Σχετική ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ55821/209-2020), ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού έχει ως εξής .
Για το χρονικό διάστημα απο 1-09/2020 μέχρι 04/10/2020 αναστέλλονται οι συναλλαγές με φυσική παρουσία με εξαίρεση αποκλειστικά και μόνο επείγουσες περιπτώσεις , κατόπιν προηγούμενου ραντεβού . 

<< E- ΕΦΚΑ Μένουμε Ασφαλείς >>

Οι συναλλασσόμενοι μπορούν , μέσω της εθνικής δικτυακής πύλης (gov.gr)ή του δικτυακού  τόπου της νέας υπηρεσίας www.efka.gov.gr/rv.,να εισέλθουν με τους κωδικούς TAXIS στην νέα ηλεκτρονική υπηρεσία . Με απλά βήματα επιλέγουν το υποκατάστημα και το τμήμα όπου επιθυμούν να εξυπηρετηθούν και κλείνουν αυτόματα το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού που επιθυμούν . Την ημέρα του ραντεβού αρκεί να προσέλθουν λίγα λεπτά νωρίτερα και να εξυπηρετηθούν άμεσα  και με ασφάλεια .
Ημέρες και ώρες για το κλείσιμο των ραντεβού είναι Τετάρτη και Παρασκευή από τις 08.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ.

Επισημαίνεται ότι για τα γραπτά αιτήματα ή για την κατάθεση των παραστατικών υπάρχει και η δυνατότητα αποστολής τους ταχυδρομικά . 
Για τις εξής περιπτώσεις προτείνεται  συναλλαγή χωρίς φυσική παρουσία :

1) Για πληροφορίες επι θεμελιωτικών διατάξεων του συνταξιοδοτικού δικαιώματος  οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθύνουν το ερώτημά τους ,  με  συνημμένο:

I. πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών , 
II. πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης , 
III. Βεβαίωση χρόνου ασφάλισης  σε άλλο ταμείο ( εάν υπάρχει ) και 
IV. για τους άντρες πιστοποιητικό τύπου Α ,
 ώστε να τύχουν σχετικής πληροφόρησης :

Για θέματα της Α΄ Διεύθυνσης Απονομής Συντάξεων και εφάπαξ Δημοσίου Τομέα ( Τμήμα Πολιτικών Υπαλλήλων, Δικαστικών, Εκπαιδευτικών) στο e-mail: d.aapon.syntefdt@efka.gov.gr 

Για τα θέματα της Β΄ Διεύθυνσης  Απονομής Συντάξεων και εφάπαξ Δημοσίου Τομέα (Τμήμα Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ειδικών Κατηγοριών) στο email: d.bapon.syntefdt@efka.gov.gr

Για τα θέματα της Γ΄ Διεύθυνσης  Απονομής Συντάξεων και εφάπαξ Δημοσίου Τομέα ( Τμήματα ΟΤΑ και αιρετών , υπαλλήλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων  - ιατρών ΕΣΥ ) στο email:  d.capon.syntefdt@efka.gov.gr

Για τα θέματα της Δ΄  Διεύθυνσης Απονομής Συντάξεων και εφάπαξ Δημοσίου Τομέα ( Τμήματα Στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων , Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος )στο  email: d.dapon.syntefdt@efka.gov.gr

2) Ως προς τις μεταβολές των προσωπικών στοιχείων ( ταυτότητα , ταχυδρομική διεύθυνση κ.λ.π. ) αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν από την εφαρμογή του ΕΦΚΑ μέσω του TAXISNET με τους προσωπικούς κωδικούς του TAXIS. 

3) Η υποβολή της αίτησης για τη Μεταβίβαση Σύνταξης λόγω Θανάτου γίνεται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά . 

4) Για αιτήματα από 1/1/2017 οι ασφαλισμένοι μπορούν να αναζητήσουν στο δικτυακό  τόπο
www.gsis.gr / ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ /ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ /ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ / ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ) .

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την εξυπηρέτηση  των πολιτών , τόσο από τους πολίτες όσο και από τους υπαλλήλους του e-ΕΦΚΑ , με αυστηρή τήρηση των οδηγιών για την ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών για την αποφυγή συγχρωτισμού  . Ευελπιστούμε στην συνεργασία σας για την τήρηση των προληπτικών αναγκαίων μέτρων προστασίας και περιορισμού του covid -19 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ .

ΠΗΓΗ : http://www.poaasa.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση

Παλαιότερα Άρθρα