Μήνυμα Προέδρου

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Φίλες και φίλοι

Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες, ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια ενημέρωσης μέσα από την ιστοσελίδα μας. Σας καλωσορίζω και προσδοκώ να είναι το νέο μέσο επικοινωνίας και διαλόγου μαζί σας.

Για διάφορα θέματα, τα μέλη μας θα ενημερώνονται και με μηνύματα (sms). Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σύντομα για τους ισχύοντες αριθμούς των κινητών τηλεφώνων σας.

Σας ευχαριστώ,
Δημήτριος Τσούνης
τηλ. 6947325390
e-mail: dim.tsounis@yahoo.com

Υ.Γ. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους και όχι απαραίτητα εκείνες του συνδέσμου μας.

Περιεχόμενα

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Επισκέψεις


ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ Η ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ
 
Η Αγία Ειρήνη ήταν θυγατέρα και μοναχοκόρη του βασιλιά Λικινίου, καταγότανε δε από την πόλη Μαγεδώ της Ασίας.
Πηνελόπη ήταν το αρχικό της όνομα. Ήταν πολύ όμορφη και ξεπερνούσε κατά πολύ τις συνομίληκές της, όχι μόνο στα σωματικά αλλά και στα πνευματικά χαρίσματα και αρετές.
Ο πατέρας της για να την προστατεύσει από τους κινδύνους της εποχής της, έκτισε έναν ψηλό πύργο, την εγκατέστησε εκεί μέσα και ανέθεσε τη διαπαιδαγώγησή της σε ένα μεγάλο σοφό της εποχής εκείνης, τον γέροντα Απελλιανό.
Ο Απελλιανός πραγματικά κατέβαλε φιλότιμες προσπάθειες για την πνευματική καλλιέργεια της Αγίας και προσπάθησε να μυήσει αυτή στην ειδωλολατρία, αλλά χωρίς επιτυχία, διότι ήταν θέλημα Θεού η Αγία Ειρήνη να γίνει το εκλεκτό δοχείο της χάριτός του.
Κάποια νύχτα είδε στον ύπνο της το εξής όνειρο: Μέσα στον πύργο μπήκε ένα περιστέρι και μετέφερε με το ράμφος του ένα κλαδί ελαίας, το οποίο εναπόθεσε στο δωμάτιο της Αγίας, στη συνέχεια είδε έναν Αετό να μεταφέρει στεφάνι από άνθη και να το τοποθετεί πάνω σε τραπέζι και τέλος είδε έναν κόρακα να μεταφέρει στο ίδιο τραπέζι ένα φίδι. Η Αγία εξεπλάγη από το όνειρο αυτό και βρέθηκε σε μεγάλη απορία τι σήμαιναν όλα αυτά. Ο Απελλιανός με τη μεγάλη σοφία που διέθετε, εξήγησε το  όνειρο ως εξής:
Το περιστέρι είναι η γνώση και η παιδεία, η ελαία το βάπτισμα που επρόκειτο να κάνει η Αγία λίγο αργότερα, ο αετός ως βασιλεύς των πτηνών με το στεφάνι που προσκόμισε σήμαινε νίκη που θα πραγματοποιούσε η Αγία δια του πνευματικού της αγώνα και του ενάρετου βίου της και τέλος ο κόρακας με το φίδι σήμαινε θλίψη και ταλαιπωρία, την οποία επρόκειτο να υποστεί η Αγία.
Η Αγία αργότερα βαπτίστηκε από τον Τιμόθεο τον μαθητή του Αποστόλου Παύλου και έλαβε το όνομα: «ΕΙΡΗΝΗ».
Στη συνέχεια διαδόθηκε το γεγονός της βαπτίσεως της Αγίας και μόλις το έμαθε ο πατέρας της, διέταξε πρώτος το διωγμό της κόρης του και συγκεκριμένα να καταπατηθεί υπό των αλόγων. Τη στιγμή εκείνη ένα άλογο , χωρίς να κάνει κακό στην Αγία, επιτέθηκε κατά του πατέρα της και τον τραυμάτισε θανάσιμα ενώ με ανθρώπινη φωνή μακάρισε την Αγία. Όλοι οι άνθρωποι που ήταν παρόντες κατεπλάγηκαν και παρακάλεσαν την Αγία να βοηθήσει τον πατέρα της. Η Αγία προσευχήθηκε και ω του θαύματος, ο πατέρας της αναστήθηκε και στη συνέχεια ο ίδιος, μαζί με τρεις χιλιάδες στρατιώτες και τη σύζυγό του, πίστεψαν στο Χριστό και δεχτήκαν το βάπτισμα.
Τον πατέρα της Αγίας, ο οποίος μετά το βάπτισμα εγκατέλειψε το βασίλειό του, κλείστηκε στον πύργο που είχε χτίσει για την κόρη του και ζούσε εν μετανοία, τον διαδέχτηκε ο Σεδέκιος. Αυτός αμέσως έδειξε τον τραχύ και σκληρό χαρακτήρα του και υπέβαλε την Αγία σε νέα πιο σκληρά βασανιστήρια. Αρχικά την έριξε σε ένα λάκκο με δηλητηριώδη ερπετά αλλά η Αγία επί τέσσερις ημέρες παρέμεινε αβλαβής. Στη συνέχεια την κτύπησαν στα πόδια με ειδικά βούνευρα τα οποία προκαλούν βαθιές πληγές, αλλά Άγγελος Κυρίου γιατρεύει τις πληγές της. Ένα άλλο μαρτύριο διαδέχεται το προηγούμενο, συγκεκριμένα την έδεσαν επάνω σε τροχό με κοφτερές λεπίδες, αλλά και από αυτό το μαρτύριο η Αγία θαυματουργικά παραμένει αβλαβής. Οι Θείες αυτές παρεμβάσεις βρίσκουν απήχηση σε πολλές ψυχές, που έχει σαν αποτέλεσμα οκτώ χιλιάδες άνθρωποι, κατά τον Ιερό Συναξαριστή να προσέλθουν στη Χριστιανική πίστη.
Τον Σεδέκιο τον διαδέχτηκε ο υιός του Σαβώριος, τον στρατό του οποίου η Αγία τύφλωσε δια προσευχής, αλλά και πάλι δια προσευχής αποκατέστησε την όραση. Στη συνέχεια ο Σαβώριος υπέβαλε την Αγία σε πιο σκληρά βασανιστήρια και ειδικότερα την ανάγκασε να βαδίσει με υποδήματα που στο εσωτερικό τους  είχαν σιδερένια καρφιά, μια απόσταση τριών μιλίων και στην πλάτη της τοποθετήσανε σάκο γεμάτο άμμο. Τη στιγμή εκείνη δημιουργήθηκε στη γη μεγάλο χάσμα στο οποίο κατέπεσαν περισσότεροι από  δέκα χιλιάδες στρατιώτες. Τη στιγμή εκείνη προσήλθαν στη χριστιανική πίστη τριάντα χιλιάδες άνδρες, ταραγμένοι και συγκλονισμένοι από όσα φοβερά εποίησε ο Κύριος δια της Αγίας «τοις Αγίοις τοις εν τη γη Αυτού εθαυμάστωσεν ο κύριος».
Ο σκληρός όμως τύραννος ουδόλως επηρεάζεται από αυτά τα θαυμαστά που βλέπει, αλλά επιμένει κτηνωδώς και τότε Άγγελος Κυρίου φόνευσε αυτόν.
Ο νέος Βασιλιάς Νουμεριανός διέταξε να πυρακτώσουν τρία χάλκινα βόδια και να ρίχνουν μέσα στο εσωτερικό τους την Αγία για να την κατακαύσουν. Όμως και πάλι η Αγία δια παρεμβάσεως Αγγέλου, παραμένει σώα και αβλαβής.
Τέλος ο βασιλεύς των Περσών Σαβώριος, διέταξε τον αποκεφαλισμό της Αγίας. Μόλις έγινε αυτό, τέθηκε η Αγία σε μνήμα, αλλά και πάλι με παρέμβαση Αγγέλου, αναστήθηκε η Αγία και κρατώντας κλαδί ελαίας μεσημβρινές ώρες, εμφανίστηκε στο βασιλιά. Εκείνος αμέσως πίστεψε στο Χριστό και βαπτίστηκε υπό του Αποστόλου Τιμοθέου με πλήθος λαού.
Στη συνέχεια η Αγία μετέβη στην πατρίδα της τη Μαγεδώ, όπου συνάντησε τη μητέρα της μόνο, διότι ο πατέρας της είχε πεθάνει και αρπαγείσα υπό απειλή μεταφέρθηκε στην Έφεσο, όπου τέλεσε πλήθος θαυμάτων.
Κάποια ημέρα, αφού προηγουμένως ενημέρωσε τον δάσκαλό της Απελλιανό, μπήκε μόνη της σε άδεια λάρνακα και παρέδωσε την Αγία Ψυχή της στα χέρια του Κυρίου της Ιησού Χριστού και έλαβε από αυτόν τον αμαράντινο της δόξης στέφανον.
Η Αγία Ειρήνη ήταν η προστάτιδα της Ελληνικής Χωροφυλακής, η οποία τόσα πολλά οφείλει σε αυτή και τόσων πολλών ευεργεσιών έτυχε κατά την πλέον των εκατόν πεντήκοντα ετών ιστορίας της.
Η Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και ο Σύνδεσμός μας, δια του καταστατικού των, καθιέρωσαν ως προστάτιδά τους την Αγία Ειρήνη.
Σε αυτή καταφεύγουμε και την ικετεύουμε εκ βάθους ψυχής, εμείς οι Απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας, τώρα μάλιστα που το βάρος των ετών και τα ποικίλα προβλήματα της ζωής μας βαραίνουν πιο πολύ τα γόνατά μας, όπως μας χαρίσει τη μεσιτεία της προς τον Πανάγαθο Θεό.
Παύλος Καρίνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση

Παλαιότερα Άρθρα