Μήνυμα Προέδρου

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Φίλες και φίλοι

Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες, ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια ενημέρωσης μέσα από την ιστοσελίδα μας. Σας καλωσορίζω και προσδοκώ να είναι το νέο μέσο επικοινωνίας και διαλόγου μαζί σας.

Για διάφορα θέματα, τα μέλη μας θα ενημερώνονται και με μηνύματα (sms). Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σύντομα για τους ισχύοντες αριθμούς των κινητών τηλεφώνων σας.

Σας ευχαριστώ,
Δημήτριος Τσούνης
τηλ. 6947325390
e-mail: dim.tsounis@yahoo.com

Υ.Γ. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους και όχι απαραίτητα εκείνες του συνδέσμου μας.

Περιεχόμενα

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Επισκέψεις

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

      Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου, στην πιτσαρία «Δειλινό» στην πλατεία Πανοπούλου στο Αγρίνιο, όπου παρευρέθηκαν Απόστρατοι και μέλη των οικογενειών τους καθώς και εν ενεργεία αστυνομικοί.
      Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Υποστράτηγος ε.α. Ευάγγελος Χριστακόπουλος, ο Οργανωτικός Γραμματέας και Νομικός Σύμβουλος της ΠΟΑΑΣΑ κ. Νικήτας Καλογιαννάκης, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ακαρνανίας κ. Ιωάννης Ματσούκας, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου κ. Δημήτριος Γαλαζούλας, ο Α/Υ’ κ. Βασίλειος Σαράτσης, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου Πυραγός κ. Ευστάθιος Πετράκης, ο Ταξίαρχος ε.α. κ. Άγγελος Κούτσικος – Αντιπρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ακαρνανίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού παραρτήματος Αιτωλ/νίας Υπαστυνόμος ε.α. κ. Δημήτριος Κασβίκης, Διοικητές και Αξιωματικοί της Δ.Α. Ακαρνανίας.
      Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου Αστυνομικού Διευθυντή ε.α. κ. Δημητρίου Τσούνη, ο οποίος ευχήθηκε υγεία και ευημερία για το νέο έτος. Αναφέρθηκε στην 55χρονη ανελλιπή λειτουργία του Συλλόγου και την κοινωνική του προσφορά, προσφέροντας στους διάφορους εράνους όπως: έρανος αγάπης, έρανος υπέρ γηροκομείου Αγρινίου, έρανος υπέρ Ερυθρού Σταυρού και στη νεότερη ιστορία του στο Χαμόγελο του Παιδιού, τα κοινωνικά συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Ακαρνανίας, σε αναξιοπαθούντα πρόσωπα, καθώς και σε μέλη του.
      Ο κ. Δήμαρχος Αγρινίου στην ομιλία του αναφέρθηκε στο αίσθημα ασφάλειας που πρέπει να έχουν οι πολίτες και ευχαρίστησε τους Απόστρατους για τη μακρόχρονη κοινωνική τους προσφορά, επισημαίνοντας ότι η εμπειρία που έχουν αποκτήσει κατά τη σταδιοδρομία τους μπορεί να είναι χρήσιμη για τις δράσεις του Δήμου.

       Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εξήρε τη μακρόχρονη κοινωνική προφορά των Αποστράτων και τόνισε ότι οι Απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας, έχουν πολλά να προσφέρουν στην κοινωνία, γιατί μπορεί να είναι απόστρατοι αλλά όχι απόμαχοι της κοινωνίας.
      Ο επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Σπύρος Ζέλιος αναφέρθηκε στο συμβολισμό του εθίμου κοπής της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας.
Στον τυχερό που κέρδισε το φλουρί προσφέρθηκε η εικόνα της προστάτιδας  Αγίας Ειρήνης.
  

Ομιλία Προέδρου:
      Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας και να σας ευχηθώ προσωπικά και εκ μέρους των μελών του Δ.Σ. να έχετε υγεία και οικογενειακή ευημερία.
      Ο σύλλογός μας ονομάστηκε Σύνδεσμος Αποστράτων, γιατί η λέξη Σύνδεσμος συνδέει προτάσεις ή λέξεις. Έτσι κι εμείς συνδέουμε σαν μια αλυσίδα συναδέλφους με κοινά προβλήματα. Ιδρύθηκε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των μελών του και παράλληλα να δώσει την αίσθηση της συνέχειας στην προσφορά και τους αγώνες για το κοινό καλό.
      Να υποδεχτεί τον αποστρατευμένο συνάδελφο, σε ένα περιβάλλον οικείο, γνωστό, φιλικό, έτοιμο να τον αγκαλιάσει και να του προσφέρει την κατανόηση και τη ζεστασιά. Να διεκδικήσει την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αποστράτων.
      Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι χρέος κάθε αποστρατευμένου, να γίνει ενεργό μέλος του Συνδέσμου.
      Ο  σύλλογός μας πότε ιδρύθηκε επακριβώς δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα και υπάρχουν και τα σχετικά έγγραφα είναι ότι στις 26-02-1961 διεξήχθησαν αρχαιρεσίες, ψήφισαν 49 μέλη και εκλέχθηκε πρόεδρος ο αείμνηστος ενωμοτάρχης Γαλάνης Ηλίας, με Γενικό Γραμματέα τον Υπενωμοτάρχη Παναγιώτη Χαλιανδρό.
        Η πρώτη του επωνυμία ήταν: «Σύλλογος Συνταξιούχων Οπλιτών Χωροφυλακής Νομού Αιτωλοακαρνανίας», ακολουθεί το 1985 η μετονομασία σε «Ένωση Συνταξιούχων Χωροφυλακής Αγρινίου» με προστάτιδα την Αγία Ελεούσα. Το έτος 1999 ο Σύνδεσμος έγινε μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και το 2010 μετονομάστηκε «Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου» με προστάτιδα την Αγία Ειρήνη. Καθ όλη την 55χρονη ανελλιπή λειτουργία του ο Σύνδεσμος διέθετε και διαθέτει ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ και από τα πενιχρά του έσοδα, διέθετε χρηματικά ποσά για κοινωφελείς σκοπούς, όπως: έρανος αγάπης, έρανος υπέρ γηροκομείου Αγρινίου, έρανος υπέρ Ερυθρού Σταυρού, στο Χαμόγελο του Παιδιού, τα κοινωνικά συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Ακαρνανίας, σε αναξιοπαθούντα πρόσωπα και μέλη του.
        Με την ανάληψη της προεδρίας πριν από ένα χρόνο και τη συνεργασία ΌΛΩΝ των μελών του Δ.Σ., έγιναν πολλά και πρωτοποριακά για το χώρο μας:
α) Δημιουργήσαμε ιστότοπο στο διαδίκτυο με την επωνυμία του Συνδέσμου και η επισκεψιμότητα είναι ικανοποιητική και με δεδομένο ότι τα μέλη μας είναι ηλικιωμένα και δεν διαθέτουν γνώσεις Η/Υ. Από τον ιστότοπό μας, μπορείτε να ενημερώνεστε για τα τρέχοντα θέματα που μας απασχολούν και να αναζητείτε τα διάφορα έντυπα που σας χρειάζονται.
β) Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήσαμε διήμερη εκδρομή σε συνεργασία με την Ι.Ρ.Α. Ακαρνανίας σε Αμφίπολη – Σέρρες – Σουρωτή Θεσσαλονίκης για προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Παϊσίου, με κολακευτικά σχόλια από τον τοπικό τύπο των Σερρών.
γ) Καταγράφηκε η πλειοψηφία των κινητών τηλεφώνων σας και με ένα μήνυμα sms ενημερώνεστε άμεσα για οποιοδήποτε θέμα ή εκδήλωση μας αφορά.
δ) Γιορτάσαμε την προστάτιδά μας Αγία Ειρήνη με την πρέπουσα λαμπρότητα,
ε) Αναγκαστήκαμε να βγούμε στους δρόμους και συμμετείχαμε στις μεγάλες κινητοποιήσεις που συνδιοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία μας με τις ενώσεις των ε.ε. συναδέλφων ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με πολυμελής ομάδες και επικεφαλής τον άξιο και μαχητικό πρόεδρό μας Βαγγέλη Χριστακόπουλο που μας τιμά σήμερα με την παρουσία του.
            Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
      Δυστυχώς το σήμερα δεν έχει καμιά σχέση με το χτες, στη σύνταξη, το μέρισμα, τα φάρμακα, είναι όλα ανοιχτά. Με τα μνημόνια και τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, όλα τα κεκτημένα έχουν κατεδαφιστεί. Η κρίση από οικονομική εξελίσσεται σε ανθρωπιστική. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι απόστρατοι και εν ενεργεία συνάδελφοι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί τα προβλήματα είναι κοινά.
      Να είμαστε προετοιμασμένοι να δώσουμε νέες μάχες για την επιβίωσή μας και μην ξεχνάτε το μήνυμα του Προέδρου μας «Απόστρατοι ναι, αλλά όχι απόμαχοι της κοινωνίας και των αγώνων».
     Χρόνια Πολλά – Καλή Χρονιά
      Σας ευχαριστώ.


























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση

Παλαιότερα Άρθρα