Μήνυμα Προέδρου

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Φίλες και φίλοι

Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες, ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια ενημέρωσης μέσα από την ιστοσελίδα μας. Σας καλωσορίζω και προσδοκώ να είναι το νέο μέσο επικοινωνίας και διαλόγου μαζί σας.

Για διάφορα θέματα, τα μέλη μας θα ενημερώνονται και με μηνύματα (sms). Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σύντομα για τους ισχύοντες αριθμούς των κινητών τηλεφώνων σας.

Σας ευχαριστώ,
Δημήτριος Τσούνης
τηλ. 6947325390
e-mail: dim.tsounis@yahoo.com

Υ.Γ. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους και όχι απαραίτητα εκείνες του συνδέσμου μας.

Περιεχόμενα

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Επισκέψεις

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015
    Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 σε μια σεμνή τελετή, στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 3ης έκθεσης γραμματοσήμου «ΑΓΡΙΝΙΟ 2015». Την κορδέλα των εγκαινίων της έκθεσης, έκοψε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου και ο Πρόεδρος της Φιλοτελικής Εταιρίας Αγρινίου κ. Ιωάννης Σκαρμούτσος.
    Ο γράφων με την ιδιότητα του Προέδρου του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου, προσκλήθηκε να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης. Μια μεγάλη έκπληξη τον περίμενε όταν είδε τον επίτιμο Πρόεδρο του Συνδέσμου Ζέλιο Σπυρίδωνα να επιδεικνύει – επεξηγεί τα εκθέματά του, που ήταν γραμματόσημα με τοπία της Ελλάδας.

     Ο κ. Ζέλιος μας ενημέρωσε για το έργο του και μας δήλωσε ότι από το 1972 ασχολείται με τη συλλογή γραμματοσήμων, είναι ενεργό μέλος της φιλοτελικής εταιρίας Αγρινίου και είναι η δεύτερη φορά που παίρνει μέρος στην έκθεση.
    Ο επίτιμος Πρόεδρός μας στη συνέχεια μας ανέπτυξε την ιστορία του γραμματοσήμου.
Το πρώτο γραμματόσημο κυκλοφόρησε την 1-5-1840 στην Αγγλία, με παράσταση της βασίλισσας Βικτώριας. Βλέποντας την πρακτικότητά του, το υιοθέτησαν στη συνέχεια και άλλες χώρες. Στην Ελλάδα τα πρώτα γραμματόσημα εκδόθηκαν το έτος 1861 και είχαν παράσταση με την κεφαλή του φτερωτού Ερμή, που σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία ήταν ο ταχυδρόμος των Ολύμπιων Θεών.
     Μέχρι την 1-7-1874 η αλληλογραφία με το γραμματόσημο διακινείτο μόνο μέσα στα όρια του κάθε κράτους. Μετά την προαναφερόμενη ημερομηνία δημιουργήθηκε η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση, στην οποία σήμερα συμμετέχουν πάνω από 150 χώρες.
    Το γραμματόσημο μας εξήγησε ο κ. Ζέλιος, μετά τη σφράγισή του δε χάνει την αξία του και πολλές φορές αποκτά μεγαλύτερη από την αρχική του, γιατί η ζήτηση των γραμματοσήμων από τους συλλέκτες είναι μεγάλη και μάλιστα είναι συνάρτηση του χρόνου που εκδόθηκε και των κομματιών που τέθηκαν σε κυκλοφορία. Επίσης μας επεξήγησε και την φιλοτελική ορολογία.
     Τέλος, μας εξήγησε ότι η συλλογή όλων των γραμματοσήμων του κόσμου από ένα συλλέκτη είναι αδύνατη, για το λόγο αυτό και ο ίδιος επικέντρωσε τη συλλογή του σε ελληνική θέματα και  κυρίως τοπία.
    Ο γράφων ευχαριστεί για άλλη μια φορά τον επίτιμο Πρόεδρό μας για την ενασχόλησή  του με τα πολιτιστικά θέματα της πατρίδος μας και της περιοχής. Όσο για το γραμματόσημο πιστεύει ότι προάγει τον πολιτισμό, έχει την ικανότητα να αναδεικνύει την πολιτιστική ταυτότητα κάθε τόπου.      Τέλος αισθάνεται περήφανος που οι Απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας είναι ενεργοί άνθρωποι της κοινωνίας και διακρίνονται στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τη συγγραφή αξιόλογων συγγραμμάτων, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και σε άλλες δραστηριότητες όπως τη συμμετοχή σε μη κερδοσκοπικούς συλλόγους ή σωματεία και αλλού.

Δημήτριος    Τσούνης
Αστυν. Διευθυντής ε.α.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση

Παλαιότερα Άρθρα