Μήνυμα Προέδρου

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Φίλες και φίλοι

Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες, ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια ενημέρωσης μέσα από την ιστοσελίδα μας. Σας καλωσορίζω και προσδοκώ να είναι το νέο μέσο επικοινωνίας και διαλόγου μαζί σας.

Για διάφορα θέματα, τα μέλη μας θα ενημερώνονται και με μηνύματα (sms). Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σύντομα για τους ισχύοντες αριθμούς των κινητών τηλεφώνων σας.

Σας ευχαριστώ,
Δημήτριος Τσούνης
τηλ. 6947325390
e-mail: dim.tsounis@yahoo.com

Υ.Γ. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους και όχι απαραίτητα εκείνες του συνδέσμου μας.

Περιεχόμενα

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Επισκέψεις

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

 Η επίσημη έναρξη του 22ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Π.Ο.Α.Σ.Α. την 5-6-2022

Τελευταία ενημέρωση11/06/2022
Πραγματοποιήθηκε την 5-6-2022 η τελετή ένραξης των εργασιών του 22ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Π.Ο.Α.Σ.Α. Με την παρουσία τους μας τίμησαν οι: 
 
1. Εκ μέρους του Σεβασμιοτάτου  Μητροπολίτου  Μεσσηνίας κκ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ο αιδεσιμολογιότατος  πατήρ Κωνσταντίνος ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ     
2. Ο Ταξίαρχος κ.ΠΟΥΠΟΥΖΑΣ Παναγιώτης    Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφ. Πελοποννήσουως εκπρόσωπος του κ. Αρχηγού της ΕΛ.Α.Σ. ο οποίος δεν δύναται να παραστεί λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών . 
3. Ο Πλοίαρχος  Λ.Σ. κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΗΣ Νικόλαος     Λιμενάρχης ΚαλαμάταςΑρχηγός Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής ως εκπρόσωπος του κ. Αρχηγού του Λ.Σ.- Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχου Λ.Σ. Γεώργιο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ .
4. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Αθανάσιος .
6. Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας  Μεσσηνίας κ. Βασίλειος Καπέλιος και επίτιμος Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος , εκπροσωπόντας και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. ΝΙΚΑ Παναγιώτη 
7. Ο  Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ.ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Στάθης    
10. Ο Ταξίαρχος κ.ΑΞΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ηλίας    Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας  .
11.   Ο ΚΟΝΤΑΚΟΣ Χρήστος πρώην Πρόεδρος του Εθνικού Τμήματος της Ι.Ρ.Α. και μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Τμήματος ως εκπρόσωπος του Προέδρου Εθνικού Τμήματος της Ι.Ρ.Α.  Αντιστράτηγου ε. α. ΒΑΛΑΤΣΟΥ Βλάσιου .
12. Ο Επίτιμος Πρόεδρος ΠΟΑΣΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος .
13. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Μεσσηνίας   ΙΣΣΑΡΗΣ Ιωάννης .
14. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας  Μεσσηνίας ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ Ιωάννης .   
15. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Πελοποννήσου ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος .
16. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος ,
17. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Π.Σ. Νομού Μεσσηνίας  ΚΑΨΑΜΠΕΛΗΣ Βασίλειος .
20. Ο Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. Επίτιμος Δ/ντής Δ/νσης Κρατικής Ασφάλειας ΑΕΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Αντώνιος . 
21. Ο ιατρός Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ Κωνσταντίνος .
22. Ο  πρώην Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας  ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Περικλής  εκπροσωπώντας και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας ΜΑΡΓΕΛΗ Κωνσταντίνο 
23. Ο Αντιδήμαρχος Δήμου Καλαμάτας ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης 
24. Ο Προϊστάμενος  Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Καλαμάτας ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ Κωνσταντίνος .
25. Ο Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Α. Αστυνομικός Υποδιευθυντής ε.α. κ. ΣΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ Ιωάννης .
26. Το επίτιμο μέλος του Δ.Σ.της Π.Ο.Α.Σ.Α. Αστυνομικός  Υποδιευθυντής ε.α. κ. ΧΑΝΤΖΑΡΑΣ Νικόλαος .
Οι Επίτιμοι Πρόεδροι της Π.Ο.Α.Σ.Α. Ταξίαρχος Χωροφυλακής ε.α. ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ Νικόλαος και Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Θεόφιλος έστειλαν μήνυμα με χαιρετισμό και καλή επιτυχία στο Συνέδριό μας .    
Ακολούθησε :
Η τήρηση ενός  λεπτού σιγή, στη μνήμη των συναδέλφων, οι οποίοι έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος ή έφυγαν από τη ζωή για οποιαδήποτε αιτία.
Ο χαιρετισμός των   Προέδρων της Ενώσεως και του   Συνδέσμου Αποστράτων  Μεσσηνίας   στην έδρα των οποίων πραγματοποιείται το 22ο  Π.Σ. της Π.Ο.Α.Σ.Α. .
•    Πρόεδρος Ένωσης Συνταξιούχων Αποστράτων ΕΛ.ΑΣ. Ν. Μεσσηνίας κ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλειος
•    Πρόεδρος Συνδέσμου Αποστράτων Σ.Α. Μεσσηνίας ΔΟΥΜΕΝΤΖΙΑΝΟΣ Γρηγόριος
Ο χαιρετισμός του  Προέδρου της Π.Ο.Α.Σ.Α. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Ευάγγελου.

Κυρίες και κύριοι ,
Οι απόστρατοι των Σ.Α. τη δεδομένη χρονική στιγμή που διανύει η πατρίδα μας και ο κόσμος ολόκληρος , μια περίοδο που έρχεται μετά από μνημόνια , πανδημία , ύφεση και τώρα πόλεμο στην Ευρώπη , αντιστέκονται και αγωνίζονται υπερασπιζόμενοι αρχές , αξίες και ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν επί σειρά ετών οι πρόγονοί μας.
Τα ιδανικά για τα οποία έδωσαν τη δική τους ζωή οι αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 είναι πάντα επίκαιρα και πάντα θα βρίσκουν μιμητές. Ιδανικά όπως η ελευθερία και η δημοκρατία και αξίες όπως η φιλία , η αλληλεγγύη , ο κοινός αγώνας για την επίτευξη στόχων , ο εθελοντισμός ήταν κα παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα των χρόνων και ευελπιστούμε εμείς οι απόστρατοι των Σ.Α. να έχουν μιμητές και στην σύγχρονη εποχή.
Είμαστε Έλληνες και έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε κάτω από αντίξοες συνθήκες έχοντας κατοχυρώσει  στην παγκόσμια κοινή γνώμη τον σεβασμό απέναντί μας. Η πατρίδα μας , η Ελλάδα , έχοντας ιστορία αγώνων για την ελευθερία και τη δημοκρατία έχει και τους ανθρώπους – πολίτες που ξέρουν να υπερασπίζονται τα ιδανικά αυτά.
Σήμερα οι απόστρατοι των Σ.Α. αξιοποιώντας τις ιστορικές παρακαταθήκες και διδασκόμενοι από τα λάθη του παρελθόντος συνεχίζουμε ακάθεκτα να χαράσσουμε την εξελικτική μας  πορεία με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Ένα μέλλον που θα μας βρει μαχόμενους για την υπεράσπιση των δίκαιων αιτημάτων μας , ένα μέλλον στο οποίο θα έχουμε καθοριστική συμβολή στη σφράγιση  των εξελίξεων σε όλο το εύρος των κοινωνικών , οικονομικών και πολιτικών προκλήσεων της Ελλάδας του 21ου αιώνα. Θα έχουμε άμεση συμβολή στη νέα περίοδο που έχει εισέλθει πλέον η πατρίδα μας.
Η χρονική συγκυρία των επίσημων εορτασμών των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 , είναι μια ευκαιρία για όλους εμάς , τους απόστρατους των Σ.Α. να αναδείξουμε τα όσα έχει προσφέρει ο θεσμός των Σ.Α. στην ίδρυση και διαχρονική λειτουργία του ελεύθερου Ελληνικού κράτους.
Η προσφορά μας είναι τόσο σε συμμετοχή στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες , με πολύ αίμα χυμένο από χιλιάδες συναδέλφους, όσο και σε συμμετοχή στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής , της εφαρμογής των νόμων , της καταξίωσης των θεσμών ως και της ανάδειξης αρχών και αξιών που εμείς οι απόστρατοι διαχρονικά υπηρετούμε.
Εμείς οι απόστρατοι των Σ.Α. δηλώνουμε ομόθυμη , ομόψυχη και πάνδημη συμμετοχή στις εξελίξεις της νέα εποχής και με επιτομή των ενεργειών μας το σύνθημα  << απόστρατοι ναι , αλλά όχι απόμαχοι της ζωής και των αγώνων  >>  γινόμαστε μπροστάρηδες σε έναν αγώνα που έχει ως σκοπό την αναγέννηση της κοινωνίας μας και την αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της πατρίδας μας προκειμένου αφενός μεν οι Έλληνες να είναι και να αισθάνονται αισιόδοξοι για το μέλλον τους  αφετέρου δε οι Ελλάδα μας μα γίνει πρωταγωνίστρια των διεθνών εξελίξεων του 21 ου αιώνα και να καταλάβει τη δεσπόζουσα θέση που δικαιούται στο Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι.
‘Έτσι θα έχει αποτέλεσμα ο δικός μας αγώνας , ο αγώνας όλων των Ελλήνων και θα δικαιωθεί απόλυτα η θυσία των αγωνιστών της Επανάστασης του 1821.


 
Οι  Χαιρετισμοί των Προσκεκλημένων .
Η ομιλία σχετική με τα 200 χρόνια της Απελευθέρωσης. αποτην Φιλόλογο – ιστορικό – Διευθύντρια του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Πατρών κα. ΚΑΣΒΙΚΗ Σοφία 
Η απονομή  τιμητικών  πλακετών στους :
Στην ομιλητή κα. ΚΑΣΒΙΚΗ Σοφία Καθηγήτρια - φιλόλογο
Στον Ανθυπομοίραρχο ε. α. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο 
Στον Ανθυπασπιστή Χωροφυλακής ε. α. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο 
Στον Ανθυπασπιστή Χωροφυλακής ε. α.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ Αντύπα 
Στον Υπαστυνόμου Β΄ ε. α. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο 
Στν επίτιμο Πρόεδρο της Π.Ο.Α.Σ.Υ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ Χρήστο αστυνόμο Α'  ε.α. 
Στον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνεταιρισμού Αστυνομικών κ. ΒΑΣΙΛΑΚΗ Ηλία
Στους μεγάλους Χορηγούς του 22ου Πανελλήνιου Συνεδρίου :
Στο Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας ΚΑΡΕΛΙΑ  για την προσφορά στην τοπική κοινωνία και  ταυτόχρονα ευχαριστωντας τους για την χορηγία τους στην Ομοσπονδία μας 
Στο ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  γνωστό για την προσφορά του σε Εθνικό επίπεδο και σε δράσεις Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού περιεχομένου . Το ίδρυμα αποτελεί έναν από τους βασικούς χορηγούς μας και τιμάται σήμερα απο την Ομοσπονδία μας  
Επίσης ο κ Πρόεδροςτης Ομοσπονδίας Υποστράτηγος ε.α. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος επέδωσε τιμιτικές πλακέτες στους συνδιοργανωτές του 22ου Πανελλήνιου Συνεδρίου μας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Καλαμάτας. Μεταξύ των άλλων είπε τα εξής:                         
Η δράση της Ομοσπονδίας μας σε Εθνικό και  τοπικό επίπεδο αλλά και ενός εκάστου Συνδέσμου – Ένωσης  έχει άμεση σχέση με την τοπική κοινωνία . Στις δράσεις μας αυτές έχουμε αρωγούς εκπροσώπους των κοινωνιών αυτών , που έχουν ενστερνιστεί τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύουμε , όπως  είναι ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ  Αθανάσιος και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. ΝΙΚΑΣ Παναγιώτης . 
Παρακαλώ όπως προσέλθει στο βήμα ο Δήμαρχος Καλαμάτας και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κ ΚΑΠΕΛΙΟΣ Βασίλειος  πρώην Αρχηγός του Π.Σ. . για την επίδοση και τους παρακαλώ όπως κηρύξουν την επίσημη έναρξη του 22ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Π.Ο.Α.Σ.Α. 








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση

Παλαιότερα Άρθρα