Μήνυμα Προέδρου

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Φίλες και φίλοι

Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες, ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια ενημέρωσης μέσα από την ιστοσελίδα μας. Σας καλωσορίζω και προσδοκώ να είναι το νέο μέσο επικοινωνίας και διαλόγου μαζί σας.

Για διάφορα θέματα, τα μέλη μας θα ενημερώνονται και με μηνύματα (sms). Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σύντομα για τους ισχύοντες αριθμούς των κινητών τηλεφώνων σας.

Σας ευχαριστώ,
Δημήτριος Τσούνης
τηλ. 6947325390
e-mail: dim.tsounis@yahoo.com

Υ.Γ. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους και όχι απαραίτητα εκείνες του συνδέσμου μας.

Περιεχόμενα

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Επισκέψεις

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Η εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί ως ημέρα που τιμούνται οι απόστρατοι του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο εορτασμός στο Αγρίνιο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014 και ώρα 10.00 στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής. Στην τελετή χοροστάτησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Χρήστος Παπαχρήστος.
Την εορτή στο Αγρίνιο διοργάνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. ΜΑΤΣΟΥΚΑ Ιωάννη. Παραβρέθηκαν επίσης ο Διοικητής της Π.Υ. κ. ΜΠΟΚΑΣ Χριστόφορος, ο Διοικητής του τμήματος Τροχαίας Αγρινίου Α/Υ κ. ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ Δημήτριος, Ο Διοικητής του Α.Τ. Αγρινίου Α/Υ κ. ΣΑΡΑΤΣΗΣ Βασίλειος, οι Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ακαρνανίας και ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ Αιτ/νίας κ. ΚΑΣΒΙΚΗΣ Δημήτριος.

Την ημερήσια διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας ανέγνωσε ο Α/Υ κ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος. Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ημερήσια Διαταγή, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:
 
«Η ημέρα της εορτής των Αγίων Πάντων έχει μια ξεχωριστή αξία και σημασία στη συνείδηση όλων όσων υπηρέτησαν και υπηρετούν στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Έχει μία ιδιαίτερη σημασία για την μεγάλη αυτή Οικογένεια και δεν έχει τυπικό χαρακτήρα, ούτε περιορίζεται στα στενά όρια των επετειακών εκδηλώσεων. Η σημερινή ημέρα αποκτά μια ξεχωριστή σημασιολογία, γιατί αντανακλά τη σχέση της Ελληνικής Αστυνομίας με τους αποστράτους, με την ιστορία της. Ο σημερινός εορτασμός αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της πολιτείας στην προσφορά σας και μια γέφυρα επικοινωνίας, απαραίτητη για την εξασφάλιση της ιστορικής συνέχειας του Σώματος.
Τιμούμε τους αποστράτους που αποτελούν την Ιστορία του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας , έναν άξονα αναφοράς και ευθύνης, σ’ αυτούς που προσέφεραν εχθές και δείχνουν τον δρόμο σε όσους προσφέρουν σήμερα.
Θέλω λοιπόν την ημέρα αυτή να σας διαβεβαιώσω ότι πάντοτε θα σας αναγνωρίζουμε ως συναγωνιστές στην πορεία μας για ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο και θα αποτελείτε τον βασικό στυλοβάτη στο καθημερινό έργο που θα αντιμετωπίζουμε ώστε να εξασφαλιστεί η συνοχή και η ενότητα της κοινωνίας μας. Η Ελληνική Αστυνομία είναι περήφανη για όλους εσάς, για όλους εκείνους που υπηρέτησαν τις αρχές και τις αξίες του Σώματος και αυτό κρατάμε ως παρακαταθήκη. Σας ευχαριστώ.»
Ο Πρόεδρος του συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου κ. ΤΣΟΥΝΗΣ Δημήτριος στο χαιρετισμό που απηύθυνε, τόνισε τα ακόλουθα:


«Την ημέρα που η εκκλησία μας εορτάζει τους Αγίους Πάντες, αυτή την ημέρα έχει επιλέξει η Ελληνική Αστυνομία να τιμά τους απόστρατους αστυνομικούς. Η καθιέρωση της εορτής αυτής είναι η δικαίωση της προσφοράς μας προς το κοινωνικό σύνολο και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Νιώθουμε  υπερήφανοι διότι η κοινωνία και η πολιτεία αναγνωρίζουν την προσφορά μας. Ο σημερινός απόστρατος αστυνομικός είναι ένας έμπειρος πολίτης μα διοικητική εμπειρία, κοινωνική ευαισθησία, δυναμικότητα και γνώση του τρόπου επιτυχίας των στόχων του. Συμμετέχει σε όλους τους αγώνες για τις κοινωνικές αλλαγές, αποτελεί ενεργό κύτταρο της κοινωνικής διαστρωμάτωσης και με την έντονη παρουσία του δίνει δυναμικό παρόν στην ελληνική κοινωνία. Μπορεί να είναι σε κατάσταση αποστρατείας, δεν είναι όμως ούτε άβουλος ούτε απλός θεατής των τεκταινομένων. Τουναντίον οι απόστρατοι διακρίνονται για την προσφορά τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματεία που επιδιώκουν κοινωφελείς σκοπούς και στον αθλητισμό. Μπορώ επίσης να σας διαβεβαιώσω ότι μεταξύ των εν’ αποστρατεία αστυνομικών υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων οι οποίοι αθόρυβα παράγουν πνευματικό έργο με τη συγγραφή αξιόλογων συγγραμμάτων. Αυτός είναι ο σημερινός απόστρατος αστυνομικός, αποφασιστικός, με δύναμη και γνώση και έτσι θέλουμε να μας βλέπετε.
Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Αγρινίου έχει ως σκοπό την ανάδειξη αυτών των ικανοτήτων των μελών του και τη διοχέτευσή τους στην κοινωνία. Έχει επίσης μόνιμο στόχο την εξύψωση του κύρους τους, τη βελτίωση την κοινωνικής θέσης και τη δημιουργία προϋποθέσεων επικοινωνίας και κοινωνικών σχέσεων.
Βέβαια όπως κάθε συνδικαλιστική οργάνωση έχει ως αποστολή και την προάσπιση των συμφερόντων τους, την επιδίωξη επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και την βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους.
Τέλος εμείς οι απόστρατοι κάνουμε έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις και κυρίως στην κυβέρνηση να χορηγήσουν τα αναγκαία μέσα στην αστυνομία, να παράσχουν ηθική και πολιτική κάλυψη στους αστυνομικούς, προκειμένου να διατηρήσουν τη Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια.
Κύριε Αστυνομικέ Διευθυντά της Α.Δ. Ακαρνανίας σας συγχαίρουμε για τις επιτυχίες της αστυνομίας στην περιοχή μας και σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας για την τιμή που επιφυλάσσετε στους απόστρατους. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε κοντά σας και θα στηρίζουμε το έργο της αστυνομίας.»

Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκε καφές σε παρακείμενη καφετέρια. Ευχαριστούμε όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις.
Και του χρόνου.




 





 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση

Παλαιότερα Άρθρα