Μήνυμα Προέδρου

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Φίλες και φίλοι

Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες, ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια ενημέρωσης μέσα από την ιστοσελίδα μας. Σας καλωσορίζω και προσδοκώ να είναι το νέο μέσο επικοινωνίας και διαλόγου μαζί σας.

Για διάφορα θέματα, τα μέλη μας θα ενημερώνονται και με μηνύματα (sms). Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σύντομα για τους ισχύοντες αριθμούς των κινητών τηλεφώνων σας.

Σας ευχαριστώ,
Δημήτριος Τσούνης
τηλ. 6947325390
e-mail: dim.tsounis@yahoo.com

Υ.Γ. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους και όχι απαραίτητα εκείνες του συνδέσμου μας.

Περιεχόμενα

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Επισκέψεις

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014
Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 στην πλατεία του Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων σε ενέργεια και αποστρατεία από πολλές περιοχές της χώρας. Παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση και τάχθηκαν αλληλέγγυοι στα δίκαια αιτήματά μας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, Βουλευτές της Αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων της συμπρωτεύουσας.


Στις ομιλίες τους οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί απαίτησαν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα τις αποφάσεις του ΣτΕ για την επαναφορά των μισθών στα προ του έτους 2012 επίπεδα, την επιστροφή των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και την ενίσχυση του αξιόμαχου των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.


Την Π.Ο.Α.Α.Σ.Α. εκπροσώπησε ο πρόεδρος Υποστράτηγος ε.α. κ. Ευάγγελος ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και ο Β αντιπρόεδρος και πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριος ΛΑΒΔΗΣ, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό προς τους συγκεντρωθέντες.


Στη συνέχεια οι συγκεντρωθέντες κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης η οποία κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης (Διοικητήριο) όπου οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Συνάδελφε, τα ηχηρά μηνύματα που εκπέμψαμε με τις διαμαρτυρίες μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη φαίνεται πως έφτασαν και στο Μέγαρο Μαξίμου και ο κύριος Πρωθυπουργός αφιέρωσε 286 λέξεις για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν έδωσε το ακριβές στίγμα των κυβερνητικών προθέσεών του, για άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, αλλά υποσχέθηκε καλύτερες μέρες όταν και όποτε οι οικονομικές συνθήκες το επιτρέψουν. Του απαντάμε ότι το δάνειο για την πρώτη κατοικία, η έκτακτη εισφορά, οι λογαριασμοί και ο ΕΝΦΙΑ δεν πληρώνονται με ευχολόγια.

Τέλος, απόστρατε συνάδελφε σε ευχαριστούμε που στις δυο τελευταίες κινητοποιήσεις ήσουνα μαζί μας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη διανύοντας τόσα χιλιόμετρα παρά την ηλικία σου.

Εσύ συνάδελφε που ζεις στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη και δεν σε ανταμώσαμε να σε χαιρετήσουμε στις συγκεντρώσεις, έκανες κακό στον εαυτό σου και καλό θα είναι να κάνεις την αυτοκριτική σου. Όπως όμως και να έχουν τα πράγματα συνάδελφε δεν πρέπει να υπάρξει κλίμα ηττοπάθειας και να αποδέχεσαι μοιρολατρικά το κάθε μέτρο που σχεδιάζουν για την περαιτέρω φτωχοποίησή σου. Ο αγώνας συνεχίζεται και τις επόμενες μάχες έλα να τις δώσουμε μαζί και μην ξεχνάς το μήνυμα του Συνδέσμου μας: «Δώσαμε τη ζωή μας για το κοινωνικό σύνολο, αγωνιζόμαστε για την αξιοπρέπειά μας».

Δημήτριος Τσούνης















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση

Παλαιότερα Άρθρα