Μήνυμα Προέδρου

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Φίλες και φίλοι

Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες, ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια ενημέρωσης μέσα από την ιστοσελίδα μας. Σας καλωσορίζω και προσδοκώ να είναι το νέο μέσο επικοινωνίας και διαλόγου μαζί σας.

Για διάφορα θέματα, τα μέλη μας θα ενημερώνονται και με μηνύματα (sms). Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σύντομα για τους ισχύοντες αριθμούς των κινητών τηλεφώνων σας.

Σας ευχαριστώ,
Δημήτριος Τσούνης
τηλ. 6947325390
e-mail: dim.tsounis@yahoo.com

Υ.Γ. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους και όχι απαραίτητα εκείνες του συνδέσμου μας.

Περιεχόμενα

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Επισκέψεις

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟ.Κ.Ε.Α.) παρουσιάστηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη 

«Η προβολή της ιστορίας της Αστυνομίας με έναν τρόπο που μπορεί να είναι σύγχρονος, άρα να είναι και ελκυστικός πρέπει να βασιστεί σε μια επιστημονική και τεκμηριωμένη δουλειά», είπε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καλωσορίζοντας το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟ.Κ.Ε.Α.). 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020, στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου. 
Νέος πρόεδρος ορίστηκε ο Καθηγητής Τμήματος Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Γεράσιμος Καραμπελιάς, Αντιπρόεδρος ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νεώτερης & Σύγχρονης Ιστορίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Χρήστου και μέλη ο Αντιστράτηγος ε.α. Γρηγόριος Αναγνώστου, Επίτιμος Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, και ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος Πιστολής. Όλες οι θέσεις, όπως ορίζεται στη σχετική ΚΥΑ, είναι άμισθες και τιμητικές.
Στην παρουσίαση του νέου Δ.Σ. του ΠΟ.Κ.Ε.Α., παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, οι οποίοι και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.
Τόσο ο Υπουργός, όσο και ο Υφυπουργός δεσμεύτηκαν, με τις δηλώσεις τους, ότι θα παράσχουν την αμέριστη στήριξη τους, για να προχωρήσει επιτέλους η λειτουργία του ΠΟ.Κ.Ε.Α. Μάλιστα ο κ. Υπουργός ανέθεσε στον κ. Γενικό, που ήταν και ο εισηγητής για την ανασύσταση του Δ.Σ. του Π.ΟΚ.Ε.Α., την εποπτεία και το συντονισμό της όλης προσπάθειας μέχρι την οριστική ευόδωσή της.
Ο  Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης  κ. Κων. Τσουβάλας, στο χαιρετισμό του, έδωσε τη συνολική εικόνα  για τις μέχρι τώρα προσπάθειες, που χάθηκαν στην πορεία του δρόμου, κάνοντας αναφορά στις δηλώσεις του  κ. Πανούση, το 2015,  ότι το Πολιτιστικό Κέντρο της Αστυνομίας αποτελεί ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο και ότι πολύ γρήγορα θα βρούμε τα μέσα και τους ανθρώπους, που θα συνδράμουν ώστε να έχουμε το ταχύτερο δυνατόν την πλήρη λειτουργία των εγκαταστάσεων, επισημαίνοντας ότι τώρα δεν πρέπει και δεν μπορούμε να αποτύχουμε.
 Ο χρόνος είναι πιεστικός, κινδυνεύουν να χαθούν ζωντανές μαρτυρίες και άλλα στοιχεία-αψευδείς μάρτυρες-της πραγματικής ιστορίας της ΕΛ.ΑΣ.. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι η υλοποίηση αυτού του έργου θα αφήσει ανεξίτηλο στο στίγμα στις επερχόμενες γενεές και ότι η παρούσα συγκυρία και η συγκεκριμένη σύνθεση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας, δεν έχει αφήνει κανένα περιθώριο αποτυχίας. Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο και τον Διευθυντή του ΚΕ.ΜΕ.Α, είπε ότι είναι φιλοξενούμενοι στο χώρο στέγασης  του ΠΟΚΕΑ και ότι θα πρέπει να συνδράμουν στο κοινό αυτό όραμα, που μας ενώνει όλους.
 
Σε ανάλογο πνεύμα, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, εξήρε τη σπουδαιότητα του έργου, τόνισε ότι είναι καθήκον και οφειλόμενο χρέος στην  ιστορική μας μνήμη, αταλάντευτα, να προχωρήσουμε  στη  λειτουργία του ΠΟΚΕΑ και ότι θα παράσχει την αμέριστη στήριξή του, κατά προτεραιότητα, προς αυτή την  κατεύθυνση. 
Ο κ. Γρηγόριος ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ, κατά την παρουσίαση του Δ.Σ., μεταξύ άλλων, τόνισε: «… Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για την Ελληνική Αστυνομία, για  την ενιαία οικογένεια της Αστυνομίας, χωρίς διακρίσεις, για τα στελέχη μας  στην ενέργεια και στην αποστρατεία, που μπορεί να αποδειχθεί και ιστορική εάν η συνέχεια είναι ανάλογη των προσδοκιών μας. Είναι η τρίτη προσπάθεια, ενώ η προηγούμενη ξεκίνησε πριν τρία χρόνια,   (11-6-2015)  και ασφαλώς ανανεώνονται οι ελπίδες όλων μας για να υλοποιηθεί ο Ν. 3688/2088. Η παρούσα πολιτική και φυσική ηγεσία μπορεί και πρέπει να αγκαλιάσει το  μεγάλο αυτό έργο και να κερδηθεί  ο χαμένος μέχρι σήμερα χρόνος …»
Είναι άδικο για την  ιστορική εξέλιξη, την παράδοση, τη μεγάλη κληρονομιά, το σεβασμό στη μνήμη, τις θυσίες και  τους αγώνες του προσωπικού  ενός νευραλγικού και κρίσιμου για την πολιτεία θεσμού, να μην έχει πάρει σάρκα και οστά αυτό το πάγιο και διαχρονικό όραμα που ενώνει όλους μας και πρέπει να βρει την έκφρασή του στον εμβληματικό χώρο των παραγωγικών Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας….» Οφειλόμενο χρέος, αλλά και αδήριτη να μη χαθεί πολύτιμο υλικό, κειμήλια κ.λ.π., ή να μην αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες ζωντανές μαρτυρίες, επιβάλλει όπως κινηθούμε χωρίς χρονοτριβή και   συνεργασθούμε  όλοι με πνεύμα ομάδας, με την αμέριστη στήριξη της πολιτικής και φυσικής ηγεσία, αλλά και την αγαστή συνεργασία με το ΚΕΜΕΑ….» Είναι επιτακτικό καθήκον όλων μας  να κρατήσουμε ζωντανή  τη φωνή της συνείδησης του παρελθόντος μέσα στο παρόν….»
Θέλω να υπογραμμίσω ότι για την Πανελλήνια Ομοσπονδία μας, η λειτουργία του ΠΟΚΕΑ ήταν ο μεγάλος στρατηγικός μας στόχος, στον οποίο  μείναμε αταλάντευτα προσηλωμένοι,  παρά την κρίση και τις νέες προτεραιότητες που αυτή επέβαλε, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση όλων Ενώσεων των Αποστράτων….»


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση

Παλαιότερα Άρθρα