Μήνυμα Προέδρου

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Φίλες και φίλοι

Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες, ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια ενημέρωσης μέσα από την ιστοσελίδα μας. Σας καλωσορίζω και προσδοκώ να είναι το νέο μέσο επικοινωνίας και διαλόγου μαζί σας.

Για διάφορα θέματα, τα μέλη μας θα ενημερώνονται και με μηνύματα (sms). Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σύντομα για τους ισχύοντες αριθμούς των κινητών τηλεφώνων σας.

Σας ευχαριστώ,
Δημήτριος Τσούνης
τηλ. 6947325390
e-mail: dim.tsounis@yahoo.com

Υ.Γ. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους και όχι απαραίτητα εκείνες του συνδέσμου μας.

Περιεχόμενα

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Επισκέψεις

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

Ν.4093/2012 ΣΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ.

(Αφορά τους κ.κ. Αποστράτους Ταμείων πρ. Ελληνικής Χωροφυλακής)

 

Σχετικά με την κράτηση Ν. 4093/2012, σας γνωρίζουμε τα κατωτέρω :

1.- Σύμφωνα με το Ν. 4093/12 καθιερώθηκε ανάλογη κράτηση από το Μέρισμα του ΜΤΣ η οποία συνεχίζεται για εκείνους τους αποστράτους συναδέλφους που κρίθηκαν συνταξιούχοι μέχρι την 13/5/2016.

2.- Οι κρατήσεις στα Μερίσματα των παραπάνω αποστράτων επιστρέφονται μέσω ΗΔΙΚΑ, σαν έσοδο στο Μ.Τ.Σ. ενισχύοντας τον προϋπολογισμό του.

3.- Η κράτηση αυτή κρίθηκε από το ΣτΕ ως αντισυνταγματική και έτσι σύμφωνα με το Ν. 4387/2016  για εκείνους τους αποστράτους συναδέλφους που συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 13/5/2016 καταργήθηκε και δεν υπάρχει ανάλογη μείωση του Μερίσματος.

4.- Παρατηρείται δηλαδή διαφορά στις κρατήσεις του Μερίσματος μεταξύ εκείνων των αποστράτων που συνταξιοδοτήθηκαν πριν το Ν. 4387/16 και εκείνων των συναδέλφων που συνταξιοδοτήθηκαν μετά. Συγκεκριμένα, οι νέοι συνταξιούχοι (μετά την 13-5-2016, οπότε ψηφίστηκε ο Ν.4387/2016),  δεν υποβάλλονται στην αντίστοιχη κράτηση του Ν. 4093/12.

5.- Εύλογα και διακριτά υφίσταται διαχωρισμός Μερισματούχων του ΜΤΣ, σε υπόχρεους και μη, της κράτησης του Ν. 4093/12. Η ανισότητα δεν είναι ανεκτή. Η κράτηση αυτή πρέπει να διακοπή άμεσα και οι όποιες «παράνομες» κρατήσεις από 13/5/2016 μέχρι σήμερα, πρέπει να επιστραφούν στους δικαιούχους.

6.- Υπάρχει ενημέρωση ότι με πρόταση που υπέβαλε το ΜΤΣ στο ΥΠ.ΕΘ.Α., διακινείται σχέδιο νόμου από τη ΥΠ.ΕΘ.Α./ΓΔΟΣΥ για την κατάργηση της κράτησης με ημερομηνία εφαρμογής  από την 1/1/2021.  Το Σχέδιο Νόμου έχει λάβει υπογραφή από τον κ. Υπουργό ΥΕΘΑ και βρίσκεται στο Γραφείο Νομοθετικής Πρωτοβουλίας, για περαιτέρω συντονισμό με τα συναρμόδια Υπουργεία και υποβολή για ψήφιση στη Βουλή.  Η Π.Ο.Α.Σ.Α. μαζί με την Ε.Α.Α.Σ. παρακολουθούν τις εξελίξεις για κάθε νεότερο.

Μετά από αυτά κρίνεται ότι οι συνάδελφοι, στους οποίους συνεχίζεται η κράτηση του Ν. 4093/2012 έχουν αναφαίρετο δικαίωμα τόσο της αίτησης διακοπής όσο και της διεκδίκησης των παρακρατηθέντων ποσών με οποιοδήποτε ένδικο μέσο. Γιαυτό συνιστάται η υποβολή ατομικής Αίτησης προς το ΜΤΣ για τη διακοπή της κράτησης και τον υπολογισμό και την επιστροφή των δικαιούμενων ποσών.

Η Αίτηση μπορεί να υποβληθεί Ταχυδρομικά ή με Ταχυμεταφορά
  ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ. ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ/ΔΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ/ΤΜΗΜΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ/ (Κολοκοτρώνη 13 Αθήνα, Τ.Κ 10562)
Λόγω της πανδημίας COVID19 και προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός στα Ταχυδρομικά γραφεία αιτήσεις θα παραλαμβάνονται και από τα γραφεία μας για να αποσταλούν συγκεντρωτικά.

Για να κατεβάσετε την Αίτηση  σε μορφή PDF πατήστε ΕΔΩ 







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση

Παλαιότερα Άρθρα