Μήνυμα Προέδρου

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Φίλες και φίλοι

Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες, ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια ενημέρωσης μέσα από την ιστοσελίδα μας. Σας καλωσορίζω και προσδοκώ να είναι το νέο μέσο επικοινωνίας και διαλόγου μαζί σας.

Για διάφορα θέματα, τα μέλη μας θα ενημερώνονται και με μηνύματα (sms). Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σύντομα για τους ισχύοντες αριθμούς των κινητών τηλεφώνων σας.

Σας ευχαριστώ,
Δημήτριος Τσούνης
τηλ. 6947325390
e-mail: dim.tsounis@yahoo.com

Υ.Γ. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους και όχι απαραίτητα εκείνες του συνδέσμου μας.

Περιεχόμενα

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Επισκέψεις

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

 Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση  για τα θύματα του βομβαρδισμού , τη Μεγάλη Τετάρτη 1941, στον αύλειο χώρο του κτιρίου της πρώην Τράπεζας της Ελλάδος Αγρινίου, όπου τοποθετήθηκε τιμητική επιγραφή. 

Ο Δήμος Αγρινίου  και ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου,  ογδόντα  χρόνια μετά την επέτειο του βομβαρδισμού της πόλης του Αγρινίου, τίμησαν τη θυσία των συμπατριωτών μας.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου,  ο  πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου  Δημήτριος Τσούνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωάννης Φαρμάκης,  η Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου και εκπρόσωποι των  οικογενειών των θυμάτων.

Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αποστράτων διανεμήθηκαν ανθοδέσμες που κατατέθηκαν εις μνήμην του Υπομοιράρχου ΤΟΝΤΟΥ Σπυρίδωνα από συναδέλφους συντοπίτες του.

«Σαν σήμερα, πριν από 80 χρόνια,  οι κατακτητές χτύπησαν αμάχους και σκότωσαν αθώους προκειμένου να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα. Τιμούμε τη μνήμη των Αγρινιωτών αγωνιστών συμβάλλοντας στην ανάδειξη του σημείου όπου θυσιάστηκαν και είναι εμφανή τα θραύσματα από τις βόμβες. Ας είναι αιωνία η μνήμη όλων αυτών που θυσιάστηκαν για να πνέει στον τόπο μας άνεμος ελευθερίας», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

Ο πρόεδρος  του  Συνδέσμου  Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου  αναφέρθηκε στο ιστορικό του βομβαρδισμού και τον τότε υπεύθυνο για την Πολιτική Προστασία του Αγρινίου    Υπομοίραρχο Τόντο Σπυρίδωνα που ήταν διατεταγμένος σε υπηρεσία και προσπαθούσε να οδηγήσει τους αμάχους στα υπόγεια καταφύγια και ήταν το πρώτο θύμα του βομβαρδισμού.

 Αιωνία σας η μνήμη αδικοχαμένοι συμπολίτες μας.


















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση

Παλαιότερα Άρθρα