Μήνυμα Προέδρου

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
Φίλες και φίλοι

Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες, ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια ενημέρωσης μέσα από την ιστοσελίδα μας. Σας καλωσορίζω και προσδοκώ να είναι το νέο μέσο επικοινωνίας και διαλόγου μαζί σας.

Για διάφορα θέματα, τα μέλη μας θα ενημερώνονται και με μηνύματα (sms). Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε σύντομα για τους ισχύοντες αριθμούς των κινητών τηλεφώνων σας.

Σας ευχαριστώ,
Δημήτριος Τσούνης
τηλ. 6947325390
e-mail: dim.tsounis@yahoo.com

Υ.Γ. Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τις απόψεις των συγγραφέων τους και όχι απαραίτητα εκείνες του συνδέσμου μας.

Περιεχόμενα

Από το Blogger.

Αναγνώστες

Επισκέψεις

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014
Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ. Υποστράτηγος ε.α. κ. Ευάγγελος ΔΑΝΙΑΣ, επισκέφθηκε το παράρτημα της Ε.Α.Α.Σ. Αιτωλ/νίας στο Αγρίνιο. Στο κατάμεστο ακροατήριο από αποστράτους των Ε.Δ. και Σ.Α. πραγματοποιήθηκε ενημέρωση – συζήτηση για όλα τα τρέχοντα θέματα.
Κυρίαρχα θέματα της ενημέρωσης ήταν: η αποκατάσταση των συντάξεων στα προ του έτους 2012 επίπεδα, σύμφωνα με την εκδοθείσα απόφαση του Σ.τ.Ε., η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, το Μ.Τ.Σ., τα Κ.Α.Α.Υ., οι οίκοι ευγηρίας αποστράτων, οι σχέσεις της Ε.Α.Α.Σ. με τις λοιπές θεσμικές ενώσεις των αποστράτων και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α.
Για την απόφαση του Σ.τ.Ε. ο κ. Πρόεδρος ανέφερε ότι την 01-08-2014 κατά την επίσκεψη των εκπροσώπων των ενώσεων στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, αυτός δεσμεύτηκε ότι η απόφαση θα εφαρμοστεί και θα κληθούν εντός μικρού χρονικού διαστήματος να τους γνωρίσει λεπτομέρειες, πράγμα που ο κ. Υπουργός δεν έπραξε μέχρι τώρα.
Η Ε.Α.Α.Σ. απαιτεί την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.τ.Ε. για την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων και αν αυτή δεν εφαρμοστεί πλήρως, θα εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα φτάνοντας μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Όσο για τα αναδρομικά εκτίμησε ότι αυτά θα δοθούν με Νομοθετική ρύθμιση σε δόσεις και σε βάθος χρόνου.
Τόνισε ιδιαίτερα ότι μεγάλος αριθμός συναδέλφων μας δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες της ζωής και να πληρώσει τους φόρους.
Για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη – συνταγογράφηση φαρμάκων των αποστράτων, σύντομα η Ε.Α.Α.Σ. θα εκδώσει σχετικό εγχειρίδιο ενεργειών ή εγκόλπιο που θα είναι χρήσιμο για όλα τα μέλη της.
Για το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανέφερε ότι έγιναν προτάσεις για τη βελτίωση των εσόδων του Ταμείου και υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση πρωτίστως είναι οι πολιτικές ηγεσίες και σε μικρότερο βαθμό οι Στρατιωτικοί που συμμετείχαν στις Διοικήσεις.
Στη συζήτηση που ακολούθησε από τον γράφοντα επισημάνθηκε στον κ. Πρόεδρο ότι οι θεσμικές ενώσεις των Αποστράτων μπορούν να προσφέρουν πολλά στα μέλη τους δρομολογώντας όλες εκείνες τις δράσεις που απαιτούνται, γιατί έχουν την οικονομική δυνατότητα να κινηθούν κυρίως νομικά και να διοργανώσουν κινητοποιήσεις. Επίσης τέθηκε ερώτημα σχετικά με τις αγωγές των μελών για την Απόφαση του Σ.τ.Ε. και τι προτείνει. Η απάντησή του ήταν σαφής: «Οι ατομικές αγωγές είναι ότι το καλύτερο». Για τις ομαδικές αγωγές, δήλωσε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να δικαιώνεται ο πρώτος –όπως συνέβη κατά το παρελθόν σε άλλες περιπτώσεις.
Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αγρινίου, ευχαριστεί τον κ. Πρόεδρο για την κατατοπιστική ενημέρωση και τον προσκαλεί να επισκέπτεται τακτικά το παράρτημα Αιτωλ/νίας διοργανώνοντας ημερίδες και για άλλα θέματα νομικά, ιατρικά, κοινωνικά κ.ά. με κατάλληλους ομιλητές από το Δ.Σ. και τα μέλη της Ε.Α.Α.Σ.

Δημήτριος Τσούνης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση

Παλαιότερα Άρθρα